Τα γυρίζει ο Τραμπ: Να έρχονται μετανάστες από παντού

Ο Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε την επιθυμία οι ΗΠΑ να προσελκύσουν μετανάστες «από παντού», τη στιγμή που δεν έχει ακόμη κοπάσει η θύελλα αντιδράσεων για τον χαρακτηρισμό «χώρες απόπατοι», τον οποίο φέρεται να χρησιμοποίησε για αφρικανικές χώρες και την Αϊτή την περασμένη εβδομάδα.

«Θέλω να έρχονται από παντού» απάντησε ο Αμερικανός πρόεδρος, ερωτηθείς από δημοσιογράφους εάν θα ήθελε περισσότερους μετανάστες από τη Νορβηγία.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ έκανε το συγκεκριμένο σχόλιο στο περιθώριο συνάντησης στο Οβάλ Γραφείο με τον πρόεδρο του Καζακστάν Νουρσουλτάν Ναζαρμπάγεφ, την Τρίτη.

Τη Δευτέρα ο κ. Τραμπ εξαπέλυσε κατηγορίες κατά του γερουσιαστή των Δημοκρατικών Ντικ Ντέρμπιν ότι «διαστρέβλωσε εντελώς» όσα ειπώθηκαν στη συνάντηση στον Λευκό Οίκο για το μεταναστευτικό.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσής του την περασμένη Πέμπτη στον Λευκό Οίκο από γερουσιαστές σχετικά με το νέο νομοσχέδιο για τη μετανάστευση, ο κ. Τραμπ φέρεται να διερωτήθηκε γιατί οι ΗΠΑ θα έπρεπε να θέλουν να υποδέχονται μετανάστες από «χώρες απόπατους», όπως η Αϊτή ή κράτη της Αφρικής.

Ο Αμερικανός πρόεδρος διέψευσε την επόμενη ημέρα ότι χρησιμοποίησε αυτήν την έκφραση, ωστόσο πολλοί Ρεπουμπλικανοί και Δημοκρατικοί βουλευτές επιμένουν ότι πράγματι χρησιμοποίησε τον συγκεκριμένο χαρακτηρισμό.

Ο κ. Ντέρμπιν επέμεινε μάλιστα ότι, όχι μόνο ειπώθηκε η επίμαχη φράση, αλλά και ότι ο Αμερικανός πρόεδρος την επανέλαβε «πολλές φορές».
Πηγή: skai.gr