Ιράν: Ο Τραμπ αποδεικνύει ότι οι ΗΠΑ παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα

Καταδίκασε σήμερα ο ανώτατος θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν τα προσβλητικά σχόλια που έκανε ο Ντόναλντ Τραμπ εναντίον αφρικανικών χωρών, υποστηρίζοντας ότι αυτά αποτελούν απόδειξη πως η Ουάσινγκτον ψεύδεται όταν δηλώνει ότι ανησυχεί για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

«Ο επικεφαλής της Αμερικής επιδεικνύει τη θέση της χώρας του με σαφή και αναίσχυντο τρόπο» ανέφερε η επίσημη ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπο του αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ.

«Φυσικά και οι προκάτοχοί του είχαν τις ίδιες απόψεις αλλά δεν τις παρουσίαζαν με τέτοια σαφήνεια όσο οι πρόσφατες δηλώσεις για την Αφρική, τη Λατινική Αμερική και άλλες φυλές, που συνιστούν ένα παράδειγμα παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», σημείωσε ο Χαμενεΐ σε ομιλία του στην Τεχεράνη στους προέδρους κοινοβουλίων μουσουλμανικών χωρών.

O Τραμπ φέρεται να αποκάλεσε χώρες «απόπατους» την Αϊτή και πολλά αφρικανικά κράτη, σχόλια που προκάλεσαν οργή στην Αφρική και στη διεθνή κοινότητα. 

Ο Αμερικανός πρόεδρος παραδέχτηκε ότι χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα στη συνάντηση που είχε με Αμερικανούς βουλευτές στο Οβάλ Γραφείο, όμως υποστήριξε ότι δε χρησιμοποίησε τη συγκεκριμένη φράση που του αποδίδεται.
Πηγή: skai.gr