Βούτσιτς: Tρομοκρατική πράξη η δολοφονία Όλιβερ Ιβάνοβιτς

Τρομοκρατική πράξη χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς τη δολοφονία του σέρβου μειονοτικού πολιτικού, Όλιβερ Ιβάνοβιτς, στο Βόρειο Κόσοβο το πρωί της Τρίτης.

«Η δολοφονία του Όλιβερ Ιβάνοβιτς είναι τρομοκρατική πράξη. Θα την αντιμετωπίσουμε σαν τρομοκρατική πράξη» δήλωσε χαρακτηριστικά ο σέρβος πρόεδρος σε διάγγελμά του στο σερβικό έθνος.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας της Σερβίας, ο κ. Βούτσιτς δήλωσε ότι οι δολοφόνοι άφησαν ίχνη πίσω τους που θα οδηγήσουν στην εξιχνίαση της υπόθεσης.

Όπως επισήμανε, «η δολοφονία του Ιβάνοβιτς, αποτελεί επίθεση κατά του Σερβικού λαού». Η επίθεση στον Όλιβερ Ιβάνοβιτς, συνέχισε, είναι πάνω απ’ όλα επίθεση στο Σερβικό λαό του Βορείου Κοσσυφοπεδίου και Μετόχια, και δεύτερον, επίθεση «σε όλη τη Σερβία».

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Βούτσιτς διεμήνυσε ότι η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της Σερβίας, αν και δεν έχει αρμοδιότητες στο Κόσοβο, θα αποκαλύψει τους ενόχους.

Ο 64χρονος Ιβάνοβιτς πυροβολήθηκε έξω από τα γραφεία του κόμματός του στην εθνοτικά διαιρεμένη πόλη Μιτρόβιτσα. Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης οι δράστες επέβαιναν σε διερχόμενο αυτοκίνητο.


Πηγή: skai.gr