Τούρκος αρχηγός ΓΕΕΘΑ σε ΗΠΑ: Δεν θα επιτρέψουμε τον εξοπλισμό των Κούρδων

Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας της Τουρκίας, στρατηγός Χουλουσί Ακάρ, διεμήνυσε την Τρίτη στην Ουάσιγκτον ότι η Άγκυρα δεν θα επιτρέψει τον εξοπλισμό των Κούρδων ανταρτών του PKK (Κουρδικό Εργατικό Κόμμα) και YPG (Κούρδοι μαχητές της Συρίας).

«Η Άγκυρα δεν θα επιτρέψει στο PKK/ PYD (Πολιτικός βραχίονας του ΥPG) να υποστηριχθεί και να εξοπλιστεί υπό τον μανδύα ότι είναι ‘’επιχειρησιακός εταίρος’’» δήλωσε χαρακτηριστικά την Τρίτη ο Ακάρ μιλώντας στην 176η Σύνοδο της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ σε επίπεδο Αρχηγών ΓΕΕΘΑ. Ωστόσο, δεν αποσαφήνισε τι προτίθεται να πράξει η τουρκική κυβέρνηση σε περίπτωση που οι Κούρδοι εξοπλιστούν.

Οι δηλώσεις του επικεφαλής του τουρκικού στρατού έρχονται μετά από ανακοίνωση της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας για το λεγόμενο Ισλαμικό Κράτος την Κυριακή, σύμφωνα με την οποία θα δημιουργηθεί μια νέα διασυνοριακή δύναμη ασφάλειας 30.000 ανδρών σε συνεργασία με τον Συριακό Δημοκρατικό Στρατό ο οποίος υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ και ελέγχεται σε μεγάλο βαθμό από το ΡΚΚ / PYD.

«Αναμένουμε από αυτούς (σ.σ το ΝΑΤΟ) να αντιστρέψουν το λάθος το συντομότερο δυνατό» σημείωσε ο τούρκος στρατηγός, προσθέτοντας ότι το ΝΑΤΟ δεν θα πρέπει να κάνει «διακρίσεις» μεταξύ των τρομοκρατικών οργανώσεων στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

«Ο αγώνας εναντίον της τρομοκρατικής ομάδας του PKK/ PYD είναι τόσο σημαντικός όσο και ο αγώνας εναντίον του ΙΚ» υποστήριξε ο Χουλουσί Ακάρ.
Πηγή: skai.gr - Σ.Κ