Βρετανία: Πατέρας-τέρας βίασε την 13 μηνών κόρη του πριν το θάνατό της

Ένα κοριτσάκι ηλικίας 13 μηνών που έχασε τη ζωή του στην Αγγλία είχε πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από τον πατέρα του λίγο πριν αφήσει την τελευταία του πνοή, σύμφωνα με το πόρισμα του ιατροδικαστή.

Η Πόπι Γουόρθινγκτον φαίνεται πως βιάστηκε από τον πατέρα της Πολ λίγο πριν τον θάνατό της το 2012. Ο πατέρας στη συνέχεια σκέπασε το βρέφος με μία κουβέρτα και το εγκατέλειψε το κρεβάτι του, με συνέπεια το κοριτσάκι να πεθάνει από ασφυξία.

Το κοριτσάκι, που ήδη έπασχε από λοίμωξη του αναπνευστικού, «κατέληξε διότι η δυνατότητά της να αναπνεύσει τέθηκε σε κίνδυνο από το μη ασφαλές περιβάλλον ύπνου», όπως δήλωσε ο ιατροδικαστής Ντέιβιντ Ρόμπερτς, στην περιοχή της Κάμπρια.

Η μητέρα του κοριτσιού βρισκόταν σε άλλο όροφο του σπιτιού και κάλεσε το ασθενοφόρο όταν η Πόπι δεν συνερχόταν.

Κατά την έρευνα ο πατέρας αρνήθηκε να απαντήσει στα ερωτήματα των ιατροδικαστών 252 φορές.

Ο ιατροδικαστής σχολίασε πως οι ισχυρισμοί του κ. Γουόρθινγκτον για τα γεγονότα εκείνης της ημέρας καταρρίπτονται από τα ευρήματα.

Έως τώρα πάντως δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε βάρος του πατέρα, με τους εισαγγελείς να επισημαίνουν ότι δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία που να αποδεικνύουν πέραν πάσης αμφιβολίας την ευθύνη του πατέρα στο θάνατο το κοριτσιού.
Πηγή: skai.gr