Ερντογάν: Νέα τουρκική επέμβαση στη Συρία για να διαλύσουμε τον τρομο-στρατό των ΗΠΑ

Νέα στρατιωτική επέμβαση της Τουρκίας στη βόρεια Συρία με στόχο τους κούρδους αντάρτες προανήγγειλε ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εξαπολύοντας παράλληλα δριμύ «κατηγορώ» εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών ότι προσπαθούν να εξοπλίσουν «τρομοκρατική δύναμη» στην περιοχή.

Η νέα τουρκική επιχείρηση θα επικεντρωθεί στις περιοχές της Αφρίν και της Μανμπίτζ, οι οποίες ελέγχονται από αντάρτες της κουρδικής οργάνωσης YPG, την οποία η Άγκυρα αντιλαμβάνεται ως τρομοκρατικό παρακλάδι του PKK. Αντίθετα, η Ουάσιγκτον θεωρεί το YPG αξιόπιστο εταίρο στις επίγειες μάχες κατά του Ισλαμικού Κράτους.

«Έχουμε ολοκληρώσει τις προετοιμασίες μας, η επιχείρηση μπορεί να αρχίσει ανά πάσα στιγμή», είπε ο κ. Ερντογάν κατά τη διάρκεια ομιλίας στην Άγκυρα, όπως μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Διαμήνυσε ότι η Τουρκία θα «πνίξει» τους περίπου 30.000 κούρδους αντάρτες που βρίσκονται στην Αφρίν και τη Μανμπίτζ, προσθέτοντας ότι είναι καθήκον της Άγκυρας να αποτρέψει ακόμα και τη γέννηση του κουρδικού «τρομοκρατικού» στρατού.

Ο κ. Ερντογάν προσέθεσε αιχμηρά ότι δεν είναι δυνατόν οι ΗΠΑ να συμπεριφέρονται καθ’ αυτόν τον τρόπο σε έναν στρατηγικό εταίρο.
Πηγή: skai.gr