Μαδούρο: Η δολοφονία μέλους της Εθνικής Συντακτικής Συνέλευσης είχε πολιτικά κίνητρα

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο κατήγγειλε την Πέμπτη ότι η δολοφονία ενός νέου πολιτικού, μέλους της Συντακτικής Συνέλευσης της χώρας και πατέρα τριών μικρών παιδιών, είχε πολιτικά κίνητρα.

Ο Τομάς Λουσένα «δολοφονήθηκε από ακροδεξιούς εκτελεστές», είπε ο Μαδούρο, ενώ αναφερόμενος στην Πολιτεία Τρουχίγιο, όπου διαπράχθηκε ο φόνος του Λουσένα, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας υποστήριξε πως «η βία, η βία εκεί κατευθύνεται από την πρεσβεία των ΗΠΑ», χωρίς να παρουσιάσει κάποια απόδειξη για αυτό.

Ο Λουσένα, δικηγόρος, 31 ετών, τραυματίστηκε βαριά όταν ενώ βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητό του τον πλησίασαν δυο άνδρες που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα κι εκείνος που καθόταν στο πίσω μέρος του καθίσματός της πυροβόλησε τον σοσιαλιστή πολιτικό επανειλημμένα. Ο Λουσένα υπέκυψε στα τραύματά του στο νοσοκομείο όπου διακομίστηκε, σύμφωνα με την εισαγγελία.

Ο Λουσένα ήταν μέλος της Εθνικής Συντακτικής Συνέλευσης, του σώματος το οποίο εξελέγη την 30ή Ιουλίου με πρωτοβουλία του προέδρου Μαδούρο κι έχει ιδιοποιηθεί πολλές από τις εξουσίες του κοινοβουλίου –που ελέγχεται από την αντιπολίτευση– κάτι που έχουν καταδικάσει έντονα οι ΗΠΑ, η ΕΕ αλλά και κυβερνήσεις κρατών της Λατινικής Αμερικής. Κύρια αποστολή της Συντακτικής Συνέλευσης είναι η αναθεώρηση του Συντάγματος της Βενεζουέλας.

Η πρόεδρος της Εθνικής Συντακτικής Συνέλευσης Ντέλσι Ροδρίγκες άφησε επίσης να εννοηθεί την Τετάρτη ότι η δολοφονία του Λουσένα είχε πολιτικά κίνητρα. «Τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει τη Συντακτική Συνέλευση η οποία προασπίζει τη Βενεζουέλα», διαβεβαίωσε πάντως η Ροδρίγκες μέσω Twitter.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν απάντησε όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει την κατηγορία του Μαδούρο, ο οποίος καταγγέλλει συχνά πως η Ουάσινγκτον διεξάγει έναν κυρίως οικονομικό πόλεμο εναντίον της κυβέρνησής του.

Στη Βενεζουέλα, η οικονομία της οποίας βρίσκεται σε ύφεση για τέταρτη συνεχή χρονιά, καταγράφεται ένας από τους υψηλότερους δείκτες ανθρωποκτονιών στον κόσμο.

Πηγή: skai.gr