Κλείσιμο

Πολίτης του Εκουαδόρ ο Τζούλιαν Ασάνζ

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας El Universo του Εκουαδόρ ο Τζούλιαν Ασάνζ έχει λάβει από τις 21 Δεκεμβρίου την υπηκοότητα της χώρας της Λατινικής Αμερικής και του έχει σταλεί και η νέα του ταυτότητα.

Η συγκεκριμένη πληροφορία δεν επιβεβαιώνεται επίσημα από τις αρχές της χώρας αλλά ο ίδιος ο Ασάνζ με ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο twitter ουσιαστικά το επιβεβαιώνει καθώς απεικονίζεται φορώντας την φανέλα της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου του Εκουαδόρ.

Ο ιδρυτής του WikiLeaks βρίσκεται στην πρεσβεία του Εκουαδόρ στο Λονδίνο από το καλοκαίρι του 2012, όταν αντιμετώπισε την προοπτική της έκδοσης του στη Σουηδία για ισχυρισμούς ότι επιτέθηκε σεξουαλικά σε δύο γυναίκες. Ο ίδιος αρνήθηκε τις κατηγορίες σημειώνοντας πως πρόκειται για σχέδιο που στόχο έχει την φίμωση του.

Επίσης προσφάτως η υπουργός Εξωτερικών του Εκουαδόρ δήλωσε ότι η πεντάχρονη παραμονή του Τζούλιαν Ασάνζ στην πρεσβεία της χώρας στο Λονδίνο είναι «αβάσιμη» και θα πρέπει να τερματιστεί μέσω διεθνούς διαμεσολάβησης.  

Δείτε την σχετική ανάρτηση 


Πηγή: skai.gr - Γιάννης Χαραμίδης