Για την πλειοψηφία των Ρώσων ένας είναι ο εχθρός...

Το 66% των Ρώσων θεωρούν ότι η Ρωσία έχει εχθρούς. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της τελευταίας δημοσκόπησης που πραγματοποίησε το ερευνητικό κέντρο Levada-Centr.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση οι Ρώσοι θεωρούν ότι εχθροί είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες σε ποσοστό 68%, η Ουκρανία (29%) και η Ευρωπαϊκή Ένωση (14%). Ένα ποσοστό της τάξεως του 4% θεωρούν ότι εχθροί είναι ‘δημόσιοι υπάλληλοι, η κυβέρνηση και ‘οι φίλοι του Πούτιν’, ενώ ένα 5% πιστεύει ότι είναι εχθρός της Ρωσίας είναι οι τρομοκράτες και το «Ισλαμικό Κράτος».

Στο ερώτημα αν η Ρωσία έχει εχθρούς μόνο το 21% απάντησε ότι η Ρωσία δεν έχει εχθρούς ενώ το 13 % απάντησε "δεν ξέρω δεν απαντώ".

Τα ποσοστά αυτά διαμορφώθηκαν με βάση την απάντηση στο ερώτημα «ποιόν θα θεωρούσατε εχθρό της Ρωσίας;». Όπως διευκρινίζει το Levada-Centr στην ιστοσελίδα του το ερώτημα αυτό τέθηκε μόνο σε εκείνους που θεωρούν ότι η Ρωσία έχει εχθρούς, χωρίς καμία υπόδειξη και οι ερωτηθέντες μπορούσαν να δώσουν περισσότερες από μία απαντήσεις

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε στο διάστημα 1-5 Δεκεμβρίου 2017, σε δείγμα 1600 ατόμων σε 48 περιοχές της Ρωσίας σε αστικές και αγροτικές περιοχές. Χρησιμοποιήθηκε η μέθοδος της προσωπικής συνέντευξης κατ οίκον.
Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ