Μέι: Θα λάβουμε μέτρα για να ελέγξουμε τη μετανάστευση από την Ευρώπη

Μέτρα για τον έλεγχο των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών από την Ευρώπη προανήγγειλε η βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι σε ομιλία της στη Βουλή των Κοινοτήτων, την ίδια ημέρα που πραγματοποιείται η Σύνοδος των χωρών του Νότου στη Ρώμη για το προσφυγικό.

«Οι Βρετανοί πολίτες σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο θέλουν να δουν ‘’ελεγχόμενη μετανάστευση’’ και, καθώς φεύγουμε από την ΕΕ, θα μπορέσουμε να εισάγουμε τους δικούς μας κανόνες μετανάστευσης και να ελέγξουμε τη μετανάστευση στη Βρετανία από την Ευρώπη» ανέφερε χαρακτηριστικά η Τερέζα Μέι.

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας απάντησε στις αντιδράσεις για τη διαπραγματευτική πολιτική του Λονδίνου σε ό,τι αφορά την έξοδο της Βρετανίας από την Ένωση, λέγοντας ότι «όποιος είδε την επιτυχία που είχαμε στη διαπραγμάτευση της πρώτης φάσης του Brexit και την επίτευξη επαρκούς προόδου, θα πει ότι αυτή είναι μια κυβέρνηση που ξέρει τι κάνει, συνεχίζει τη ''δουλειά'' (σ.σ διαπραγμάτευση) και το κάνει καλά».

Φεύγοντας από την ΕΕ, συνέχισε η βρετανίδα πρωθυπουργός, θα μπορέσουμε να εφαρμόσουμε τη δική μας πολιτική στήριξης των αγροτών. «Θέλουμε αυτή η πολιτική να είναι μια πολιτική που αναγνωρίζει τις ιδιαίτερες ανάγκες των γεωργών σε όλα τα μέρη του Ηνωμένου Βασιλείου» σημείωσε.
Πηγή: skai.gr