Νότια Κορέα: Δεν θα επαναδιαπραγματευτούμε με την Ιαπωνία για τις γυναίκες ανακούφισης

Η Νότια Κορέα δεν θα επιδιώξει την επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας του 2015 με την Ιαπωνία για το ευαίσθητο θέμα των «γυναικών ανακούφισης» που εξαναγκάστηκαν να δουλέψουν στους οίκους ανοχής της Ιαπωνίας, σύμφωνα με την υπουργό Εξωτερικών της χώρας.

«Η συμφωνία στην οποία κατέληξαν οι δύο κυβερνήσεις το 2015 ήταν σίγουρα πετυχημένη. Η Ιαπωνία ζήτησε συγνώμη από τα θύματα και διέθεσε 8,8 εκατομμύρια δολάρια για την υποστήριξη των θυμάτων» τόνισε σήμερα η Κανγκ Kιάουνγκ-χα.

Επισήμανε ωστόσο ότι το Τόκιο πρέπει να κάνει περισσότερες προσπάθειες για να βοηθήσει τα θύματα να ανακτήσουν την τιμή και την αξιοπρέπειά τους, καθώς και να επουλώσουν τα τραύματα στις καρδιές τους.

Ο πρόεδρος της χώρας, Μουν Τζέι-ιν είχε δηλώσει ότι η συμφωνία του 2015 η οποία ολοκληρώθηκε στα τέλη του περασμένου μήνα, έχει σοβαρά προβλήματα, ενώ η Ιαπωνία από την πλευρά της, προειδοποίησε ότι οποιαδήποτε προσπάθεια αναθεώρησής της θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα στις σχέσεις των δύο χωρών.

Η Ιαπωνία και η Νότια Κορέα είναι από τις χώρες που καταβάλλουν προσπάθειες για την καταπολέμηση των πυρηνικών και πυραυλικών προγραμμάτων της Βόρειας Κορέας.
Πηγή: skai.gr