Κλείσιμο

NBC: Συζητήσεις για πιθανή κατάθεση του Τραμπ στην έρευνα για τη Ρωσία

Προκαταρκτικές συζητήσεις φέρεται να έχουν αρχίσει οι δικηγόροι του Ντόναλντ Τραμπ με την ομάδα του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μούλερ για πιθανή κατάθεση του ίδιου του προέδρου στην έρευνα σχετικά με παρεμβάσεις της Ρωσίας στις αμερικανικές εκλογές του 2016.

Αυτό μεταδίδει το αμερικανικό δίκτυο NBC, επικαλούμενο ως πηγές τρία άτομα με γνώση της υπόθεσης.

Ο Λευκός Οίκος φαίνεται πως θέλει να αποφύγει δια ζώσης εξέταση του κ. Τραμπ από την ομάδα Μούλερ και μελετά διάφορες εναλλακτικές λύσεις, όπως την ανταλλαγή γραπτών ερωτήσεων και απαντήσεων.

Μάλιστα, δύο από τις πηγές του NBC διευκρίνισαν πως η ομάδα Τραμπ δεν θα είχε πρόβλημα να αποφύγει εξολοκλήρου την όλη κατάθεση.

Οι διαβουλεύσεις φέρεται πάντως να είναι σε εξέλιξη, με τη νομική ομάδα του προέδρου να επιζητεί διευκρινίσεις για το εάν ο κ. Μούλερ θα αναλάβει προσωπικά την εξέταση του κ. Τραμπ, πού θα μπορούσε να λάβει χώρα τυχόν συνάντηση και ποια είναι τα νομικά προηγούμενα.

Ο κ. Τραμπ έχει καταγγείλει την έρευνα για τη Ρωσία ως «κυνήγι μαγισσών». Η Μόσχα έχει επανειλημμένα αρνηθεί οιαδήποτε ανάμιξη στις προεδρικές κάλπες του 2016.

Από το καλοκαίρι υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ότι η ομάδα Μούλερ ερευνά κατά πόσον ο κ. Τραμπ προσπάθησε να παρακωλύσει την έρευνα σχετικά με τις ρωσικές παρεμβάσεις στην προεκλογική περίοδο, ειδικά όταν αποφάσισε, την περασμένη άνοιξη, να απολύσει τον τότε επικεφαλής της έρευνας, τον διευθυντή του FBI Τζέιμς Κόμεϊ.

Στο επίκεντρο της έρευνας βρίσκεται και η συνάντηση που είχαν ο γιος του κ. Τραμπ, Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ, ο γαμπρός του Τζέρεντ Κούσνερ και ο τότε διευθυντής της καμπάνιας του Πολ Μάναφορτ με μία ρωσίδα δικηγόρο, στον Πύργο Τραμπ στη Νέα Υόρκη, τον Ιούνιο του 2016.

Οι συνεργάτες του κ. Τραμπ έχουν πει πως επιζητούσαν «βρώμικες» πληροφορίες για την Δημοκρατική προεδρική υποψήφια Χίλαρι Κλίντον.
Πηγή: skai.gr