Χέιλι: Στόχος μας να κρατάμε σε εγρήγορση τη Βόρεια Κορέα

Ο Τραμπ επιδιώκει με τις δηλώσεις του να κρατάει τον Κιμ Γιονγκ-ουν σε εγρήγορση και καθιστά σαφή τον κίνδυνο ενός πυρηνικού πολέμου, παραδέχεται η πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ Νίκι Χέιλι αναφερόμενη στο tweet του προέδρου των ΗΠΑ που έγραψε ότι διαθέτει μεγαλύτερο κουμπί από εκείνο του ηγέτης της Βόρειας Κορέας, για την εκτόξευση πυρηνικών όπλων.

«Νομίζω ότι είναι σωστό ο Τραμπ να κρατάει πάντα τον Κιμ σε εγρήγορση. Είναι πολύ σημαντικό να μην του επιτρέψουμε να γίνει τόσο αλαζόνας ώστε να μην συνειδητοποιεί τo τι θα μπορούσε να συμβεί εάν θα ξεκινούσε έναν πυρηνικό πόλεμο» λέει χαρακτηριστικά η Νίκι Χέιλι σε συνέντευξή της στο ABC. 

Η Νίκι Χέιλι επισήμανε ότι θα πρέπει να καταστεί σαφές στην Πιονγκιάνγκ ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να ασκούν πίεση προς τον Κιμ. 

«Δεν θα τους αφήσουμε ανενόχλητους να δραματοποιούν το γεγονός ότι έχουν ένα κουμπί στο γραφείο τους και ότι μπορούν να καταστρέψουν την Αμερική. Θέλουμε να τους υπενθυμίζουμε συνεχώς ότι και εμείς μπορούμε να τους καταστρέψουμε, ώστε να είναι πολύ επιφυλακτικοί και προσεκτικοί στις δηλώσεις και στις ενέργειές τους», είπε η αξιωματούχος.

Ο Κιμ Γιονγκ-ουν διαβεβαίωσε ότι έχει σε ετοιμότητα ένα κουμπί για την εκτόξευση πυρηνικών όπλων, ο Ντόναλντ Τραμπ απέρριψε τους ισχυρισμούς του την περασμένη εβδομάδα διαβεβαιώνοντας σε ένα tweet ότι το κουμπί που ο ίδιος διαθέτει είναι μεγαλύτερο και δυνατότερο.

Το μήνυμα του Τραμπ προκάλεσε πληθώρα αντιδράσεων. Ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν είπε πως με αυτό το tweet ο Τραμπ κάνει τους συμμάχους της Ουάσιγκτον να χάνουν την εμπιστοσύνη τους.

Εν τω μεταξύ, η Νίκι Χέιλι σημείωσε ότι η αναστολή των πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας είναι ο πρώτος όρος που θέτουν οι ΗΠΑ για να δεχτούν να συνομιλήσουν με τη χώρα του Κιμ. 

«Κάποια στιγμή ναι θα μιλήσουμε με τη Βόρεια Κορέα, όμως πολλά πρέπει να γίνουν προηγουμένως» τόνισε. 

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο Τραμπ δήλωσε ότι είναι έτοιμος να συνομιλήσει στο τηλέφωνο με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας ενόψει των συνομιλιών της Πιονγκιάνγκ με τη Νότια Κορέα για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. 
Πηγή: skai.gr