Τραμπ: Ελπίζω οι συνομιλίες με τη Βόρεια Κορέα να βοηθήσουν την ανθρωπότητα

Ελπίζω πως οι συνομιλίες που θα διεξαχθούν με τη Βόρεια Κορέα στη Σεούλ θα υπερπηδήσουν το θέμα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων δήλωσε σήμερα ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος σημείωσε πως η χώρα του θα ενταχθεί σε αυτές την κατάλληλη στιγμή.

«Θα ήθελα πολύ να τους δω να συζητούν πέραν των Ολυμπιακών Αγώνων. Θα ήταν σπουδαίο αν μπορούσε να βγει κάτι από αυτές τις συνομιλίες. Αυτό θα ήταν σπουδαίο για όλη την ανθρωπότητα, για όλον τον κόσμο» δήλωσε ο Τραμπ σε συνέντευξη τύπου.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σημείωσε πως αν χρειαζόταν θα ήταν διατεθειμένος να μιλήσει με τον Κιμ Γιονγκ-ουν στο τηλέφωνο. 

Οι δύο Κορέες συμφώνησαν να διεξάγουν επίσημη συνάντηση την επόμενη Τρίτη στο Πανμουντζόμ, το συνοριακό χωριό όπου υπογράφτηκε η κατάπαυση του πυρός του Πολέμου της Κορέας (1950-53).

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος της Πιονγκγιάνγκ στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή δήλωσε σύμφωνα με το ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων Kyodo ότι η Βόρεια Κορέα «πιθανώς θα συμμετάσχει» στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν τον επόμενο μήνα στη Νότια Κορέα.
Πηγή: skai.gr