Κλείσιμο

Πανικός αφού δύο αεροπλάνα συγκρούστηκαν σε αεροδρόμιο του Καναδά (video)

Δύο επιβατικά αεροσκάφη συγκρούστηκαν στο έδαφος στο διεθνές αεροδρόμιο Πίρσον του Τορόντο, στον Καναδά, με συνέπεια περισσότεροι από 150 επιβάτες να υποχρεωθούν να εγκαταλείψουν χρησιμοποιώντας τις εξόδους κινδύνου και τις πλαστικές «τσουλήθρες».

Οι επιβάτες επέστρεψαν σώοι στον αερολιμένα. Ένας πυροσβέστης τραυματίστηκε ελαφρά κατά τη διάρκεια της επιχείρησης για την κατάσβεση της μικρής πυρκαγιάς που προκλήθηκε από τη σύγκρουση, σύμφωνα με ανακοίνωση του Πίρσον.

Η σύγκρουση έλαβε χώρα όταν άδειο αεροπλάνο της εταιρείας Sunwing που ρυμουλκούνταν από όχημα προσέκρουσε σε αεροσκάφος της εταιρείας WestJet με 168 επιβάτες και 6μελές πλήρωμα που περίμενε να σταθμεύσει σε πύλη.

Βίντεο από την καμπίνα της WestJet εικονίζει επιβάτες να ουρλιάζουν και φλόγες να αναδύονται από ένα φτερό του άλλου αεροπλάνου.

Το πλήρωμα βοήθησε τους επιβάτες να εγκαταλείψουν το αεροσκάφος της WestJet από τις εξόδους ασφαλείας και τις φουσκωτές τσουλήθρες.

Η υπηρεσία ασφάλειας μεταφορών του Καναδά ανακοίνωσε πως θα ερευνήσει το περιστατικό κι ότι έχει στείλει ομάδα πραγματογνωμόνων για αυτοψία στο Πίρσον.


Πηγή: skai.gr