Λευκός Οίκος: Θα πρέπει να ανησυχούμε για τη διανοητική ικανότητα του Κιμ

Ο Λευκός Οίκος υπεραμύνθηκε των δηλώσεων του Ντόναλντ Τραμπ για τον Κιμ Γιονγκ Ουν, τονίζοντας ότι οι Αμερικανοί θα πρέπει να ανησυχούν για τη διανοητική ικανότητα του ηγέτη της Βόρειας Κορέας.

«Ο πρόεδρος και ο λαός αυτής της χώρας θα πρέπει να ανησυχούν για τη διανοητική ικανότητα του ηγέτη της Βόρειας Κορέας», δήλωσε η εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας Σάρα Σάντερς κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων.

«Έχει εξαπολύσει επανειλημμένα απειλές, πραγματοποιεί κατ’ επανάληψη πυραυλικές δοκιμές εδώ και χρόνια και ο σημερινός πρόεδρος των ΗΠΑ δεν πρόκειται να κρυφτεί, δεν θα είναι αδύναμος και θα εξασφαλίσει ότι θα κάνει ό,τι έχει υποσχεθεί και αυτό είναι να ορθώσει το ανάστημά του και να προστατέψει τον αμερικανικό λαό», πρόσθεσε.

Ο Αμερικανός πρόεδρος απάντησε με ένα ειρωνικό σχόλιο στο Twitter την Τετάρτη στον Βορειοκορεάτη ηγέτη σχετικά με τη δήλωση του τελευταίου ότι «το πυρηνικό κουμπί είναι συνέχεια πάνω στο γραφείο του».

Ο Τραμπ «απείλησε» με τον δικό του τρόπο, ισχυριζόμενος ότι «το δικό του κουμπί για την εκτόξευση πυρηνικών πυραύλων είναι μεγαλύτερο και επιπλέον λειτουργεί».

«Ο Βορειοκορεάτης ηγέτης μόλις δήλωσε ότι "το πυρηνικό κουμπί είναι πάνω στο γραφείο του συνέχεια". Κάποιος στο εξασθενημένο καθεστώς του που πεθαίνει της πείνας να τον ενημερώσει παρακαλώ ότι έχω κι εγώ Πυρηνικό Κουμπί, που όμως είναι πολύ μεγαλύτερο και πολύ δυνατότερο από το δικό του, και το δικό μου Κουμπί λειτουργεί!», ανέφερε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.
Πηγή: skai.gr