Κλείσιμο

Άστεγος παραδέχτηκε ότι λήστεψε τα θύματα της επίθεσης στο Μάντσεστερ

Τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης στο Μάντσεστερ παραδέχτηκε σήμερα ενώπιον της βρετανικής δικαιοσύνης ότι έκλεψε ο 33χρονος Κρις Πάρκερ, ένας άστεγος που προσποιούνταν ότι τους προσέφερε τις πρώτες βοήθειες.

Ο άστεγος άνδρας δήλωσε ένοχος σε δύο κατηγορίες για κλοπή (μιας τσάντας και ενός κινητού τηλεφώνου) και μια κατηγορία για απάτη ενώπιον του δικαστηρίου του Μάντσεστερ (βορειοδυτική Αγγλία).

Κατά τη διάρκεια της δίκης προβλήθηκαν εικόνες από τις κάμερες παρακολούθησης που τον δείχνουν να περπατά ανάμεσα στα θύματα της επίθεσης που έγινε κατά τη διάρκεια της συναυλίας της Αμερικανίδας τραγουδίστριας Αριάνα Γκράντε.

Σύμφωνα με την κατηγορούσα αρχή ο άνδρας προσέφερε μεν βοήθεια στους τραυματίες αλλά εκμεταλλεύτηκε παράλληλα την ευάλωτη κατάστασή τους για να ωφεληθεί και να κλέψει.

Ο άνδρας, ο οποίος αρχικά χαρακτηρίστηκε «ήρωας», εντοπίστηκε όταν χρησιμοποίησε την πιστωτική κάρτα ενός εκ των θυμάτων σε ταχυφαγείο που βρισκόταν στην ίδια πόλη.

Στις 30 Ιανουαρίου το δικαστήριο αναμένεται να ανακοινώσει την απόφασή του σχετικά με την ενοχή ή όχι του Κρις Πάρκερ, ενώ ο κατηγορούμενος θα παραμείνει υπό κράτηση.
Πηγή: skai.gr