Τραμπ: Σεβασμός στο λαό του Ιράν - Θα σταθούμε πλάι του όταν πρέπει

Την υποστήριξή του στις μεγαλύτερες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις της τελευταίας οκταετίας στο Ιράν εκφράζει για ακόμα μια φορά με tweet του ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

«Σεβασμός στο λαό του Ιράν που προσπαθεί να πάρει πίσω την εξουσία από τη διεφθαρμένη κυβέρνηση» τιτίβισε ο Τραμπ. «Την κατάλληλη στιγμή, θα δείτε μεγάλη υποστήριξη από πλευράς των Ηνωμένων Πολιτειών», έγραψε στη συνέχεια.

Εν τω μεταξύ, νωρίτερα, η Άγκυρα εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της για την υποστήριξη της Ουάσιγκτον και του Τελ Αβίβ στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στο Ιράν που είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 20 ανθρώπων και τη σύλληψη εκατοντάδων.

Επίσης, ο Ερντογάν, σε τηλεφωνική του επικοινωνία με τον Ιρανό Πρόεδρο Χασάν Ρουχανί, προέτρεψε για ειρήνη και σταθερότητα στο Ιράν ενώ ο Ρουχανί εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι διαμαρτυρίες θα τελειώσουν τις επόμενες ημέρες. 

Παράλληλα, η Γερμανία εξέφρασε την ανησυχία της για τις εξελίξεις στο Ιράν και κάλεσε την κυβέρνηση της Τεχεράνης να σεβαστεί τις ελευθερίες έκφρασης και συγκέντρωσης και να επιδείξει προθυμία για διάλογο.

Δεκάδες χιλιάδες υποστηρικτές του Ανώτατου Ηγέτη του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ διαδήλωσαν σήμερα εκφράζοντας την υποστήριξή τους στην κυβέρνηση. Φώναζαν «θάνατος στην Αμερική» και «θάνατος στο Ισραήλ».

Χθες, ο Χαμενεΐ απέδωσε το αντικυβερνητικό ξέσπασμα σε «εχθρούς» του Ιράν, αφήνοντας υπόνοιες για χρηματοδότηση και χειραγώγηση από το εξωτερικό.
Πηγή: skai.gr