Φιλιππίνες: Oδυνηροί εορτασμοί - Πάνω από 190 τραυματίες από βεγγαλικά

Περισσότεροι από 190 άνθρωποι τραυματίσθηκαν κατά τη διάρκεια των παραδοσιακών εορταστικών εκδηλώσεων για την Πρωτοχρονιά στις Φιλιππίνες, παρά την προεδρική οδηγία για περιορισμούς στη χρήση βεγγαλικών.

Οι κάτοικοι του Αρχιπελάγους στην πλειονότητά τους ασπάζονται τον Καθολικισμό, όμως οι ισχυρές αρχαϊκές και κινεζικές τους παραδόσεις απαιτούν την παραγωγή όσο το δυνατόν μεγαλύτερου θορύβου, ως αποτρεπτικό μέσο για τα κακά πνεύματα. Εξ ου και η εκτεταμένη χρήση βεγγαλικών.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Φρανσίσκο Ντούκε, 191 άνθρωποι τραυματίσθηκαν (μεταξύ τους κι ένα βρέφος 11 μηνών) στη διάρκεια των εορτασμών, ένας αριθμός κατά 77% μικρότρεος από τον μέσο όρο της τελευταίας 5ετίας.

Ο ίδιος εξέφρασε την ευαρέσκειά του για τον μειωμένο αριθμό των τραυματιών και τόνισε πως «ο απώτερος στόχος είναι η πλήρης απαγόρευσή τους». Όπως τόνισε ,οι περισσότεροι από τους τραυματίες προέρχονται από τους δρόμους της Μανίλας και υπεύθυνα είναι τα παράνομα βεγγαλικά, που είναι γνωστά ως «πίκολος», γιατί έχουν το μέγεθος σπίρτου.

Ο πρόεδρος Ροδρίγο Ν
τουτέρτε είχε υπογράψει από τον Ιούνιο διάταγμα που καθόριζε τι είδους βεγγαλικά μπορούν να χρησιμοποιούνται και σε ποιες ζώνες, οι οποίες θα καθορίζονται από τις τοπικές αρχές.
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ