Κλείσιμο

Γαλλία: Νεκρός ακόμη ένας μετανάστης στο Καλαί

Ένας μετανάστης, πιθανότατα Αφγανός, σκοτώθηκε στη διάρκεια της νύχτας κοντά στο γαλλικό λιμάνι Καλαί, απέναντι από την Αγγλία, ανεβάζοντας στους τρεις τον αριθμό των θανάτων μεταναστών στο Καλαί από την αρχή του έτους.

Γύρω στις 00:30 ώρα Ελλάδας ένας μετανάστης «βρέθηκε νεκρός, χτυπημένος προφανώς από αυτοκίνητο το οποίο διέφυγε», ανέφερε η νομαρχία.

«Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, μπορεί να πρόκειται για ένα άτομο αφγανικής υπηκοότητας», η ηλικία του οποίου δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί επακριβώς.

Τριακόσιοι πενήντα έως 400 μετανάστες βρίσκονται στο Καλαί, σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις της νομαρχίας που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο.

Πρόκειται για τον τρίτο θάνατο μετανάστη στο Καλαί και στα περίχωρά του το 2017, με τον προηγούμενο να καταγράφεται στις 4 Αυγούστου.

Σύμφωνα με καταμέτρηση της νομαρχίας, 14 θάνατοι μεταναστών που προσπαθούσαν να φθάσουν στην Αγγλία καταγράφηκαν το 2016 και 18 το 2015, κυρίως στους δρόμους και στη σήραγγα κάτω από τη Μάγχη.

Η πλειονότητα των μεταναστών αυτών βρίσκονταν στο Καλαί, το ηπειρωτικό ευρωπαϊκό λιμάνι που βρίσκεται πιο κοντά στην Αγγλία, με την ελπίδα να φθάσουν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Μια τεράστια παραγκούπολη, η επονομαζόμενη «ζούγκλα», που θεωρείτο η μεγαλύτερη της Γαλλίας, αν όχι της Ευρώπης, όπου βρίσκονταν από 6.400 έως 8.150 μετανάστες σύμφωνα με τις πηγές, δημιουργήθηκε στο Καλαί από τον Απρίλιο του 2015 έως τα τέλη Οκτωβρίου 2016, όταν διαλύθηκε από τις αρχές.

Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ