Κλείσιμο

Φιλιππίνες: Βυθίστηκε πλοίο με 251 επιβάτες - Αναφορές για θύματα

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από ανατροπή επιβατηγού πλοίου που μετέφερε 251 ανθρώπους, ανοιχτά της πόλης Ρεάλ, 70 χιλιόμετρα περίπου νοτιοανατολικά της Μανίλα, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα των Φιλιππίνων.

Η ακτοφυλακή της χώρας δεν επιβεβαιώνει τον αριθμό των θυμάτων καθώς τονίζει ότι δεν έχει καθαρή εικόνα και ότι μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 140 επιβάτες. 

Στο σημείο έχουν σπεύσει οι σωστικές αρχές, το έργο των οποίων δυσχεραίνουν οι κακές καιρικές συνθήκες και οι τυφώνες, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ακτοφυλακής των Φιλιππίνων, Αρμάντ Μπαλίλο.

Ο ίδιος διευκρίνισε πως το πλοίο είχε σαλπάρει με κακοκαιρία και κατευθυνόταν προς το νησί Πολίγιο και ότι πιθανότατα βυθίστηκε λόγω της τροπικής καταιγίδας η οποία αναμενόταν να χτυπήσει την Παρασκευή. 

Σημείωσε ότι ο λόγος βύθισής του δεν μπορεί να σχετίζεται με υπερφόρτωση καθώς το πλοίο προορίζεται να μεταφέρει περισσότερα από 280 άτομα.   

Στις Φιλιππίνες συμβαίνουν συχνά τέτοιου είδους δυστυχήματα λόγω των καιρικών φαινομένων που πλήττουν τη χώρα όπως είναι οι καταιγίδες και οι τυφώνες. 

Η κυβέρνηση των Φιλιππίνων είχε συμβουλεύσει τους πολίτες να ταξιδέψουν νωρίτερα για τις διακοπές των Χριστουγέννων ώστε να αποφύγουν την κακοκαιρία η οποία σύμφωνα με την μετεωρολογική πρόβλεψη θα χτυπούσε αργότερα. 
Πηγή: skai.gr