Κίνα προς ΗΠΑ:Ας παραμερίσουμε τις αντιπαραθέσεις για να βγούμε κερδισμένοι

Η Κίνα προτρέπει τις ΗΠΑ να συνεργαστούν και να παραμερίσουν τις αντιπαραθέσεις ώστε να και οι δύο πλευρές να βγουν κερδισμένες, μια μέρα μετά τις δηλώσεις του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος χαρακτήρισε την Κίνα «ανταγωνιστή» που επιδιώκει να αμφισβητήσει την ισχύ των ΗΠΑ.

«Η συνεργασία μεταξύ της Κίνας και των ΗΠΑ θα αποβεί κερδοφόρα και για τις δύο πλευρές, αλλά η αντιπαράθεση θα οδηγήσει σε αμοιβαίες απώλειες», ανέφερε η Κίνα την Τρίτη με ανακοίνωση που ανήρτησε στην ιστοσελίδα της πρεσβείας της Κίνας στις ΗΠΑ.

Η Κίνα ελπίζει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορέσουν να εγκαταλείψουν τη νοοτροπία τους για παιχνίδια χωρίς αντίκρισμα και ότι θα αναζητήσουν κοινό έδαφος σεβόμενες τις διαφορές, αναφέρει επίσης η ανακοίνωση.

«Με βάση τον αμοιβαίο σεβασμό, η Κίνα είναι πρόθυμη να συνυπάρξει ειρηνικά με τις άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών. Αλλά οι ΗΠΑ πρέπει να προσαρμοστούν και να αποδεχθούν την ανάπτυξη της Κίνας», υπογραμμίζει η χώρα του Σι Τζινπίνγκ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοινώνοντας τη Δευτέρα τη νέα στρατηγική εθνικής ασφάλειας της χώρας του, η οποία βασίζεται στο όραμά του «America First» (Πρώτα η Αμερική), τοποθέτησε την Κίνα και τη Ρωσία στο ίδιο επίπεδο λέγοντας πως πρόκειται για δύο ανταγωνιστικές χώρες που επιδιώκουν να εξαλείψουν την ασφάλεια και την ευημερία των ΗΠΑ.

Σημειώνεται ότι ο διαχωρισμός της Κίνας και της Ρωσίας ως «ρεβιζιονιστικών δυνάμεων» έρχεται παρά τις προσπάθειες του Tραμπ να οικοδομήσει στενές σχέσεις με τον πρόεδρο της Κίνας ΣιΤζινπίνγκ, καθώς οι δύο πλευρές επιδιώκουν να περιορίσουν τα πυρηνικά και τα πυραυλικά προγράμματα της Βόρειας Κορέας.

Πηγή: skai.gr