Το Παρίσι επιδιώκει διάλογο με τη νέα αυστριακή κυβέρνηση

Το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας γνωστοποίησε σήμερα ότι επιθυμεί να εμπλακεί σε διάλογο με την Αυστρία, ο οποίος θα βασίζεται στις ευρωπαϊκές αξίες, αφού το ευρωσκεπτικιστικό ακροδεξιό κόμμα των Ελευθέρων εισήλθε στην κυβέρνηση συνασπισμού.

Η νέα αυστριακή κυβέρνηση που σχηματίστηκε με τη συμμετοχή του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος (OVP) και του αντιμεταναστευτικού Κόμματος των Ελευθέρων (FPO) ορκίστηκε σήμερα και η Αυστρία έγινε η πρώτη δυτική ευρωπαϊκή χώρα με έναν ακροδεξιό κυβερνητικό εταίρο.

Ερωτηθείς εάν ανησυχεί σχετικά με τη συνεργασία με έναν υπουργό Εξωτερικών ή τις υπηρεσίες ασφαλείας που υπόκεινται στον έλεγχο ακροδεξιών υπουργών, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών Αλεξάντρ Ζιορζινί επιχείρησε να αποφύγει να απαντήσει στο συγκεκριμένο ερώτημα.

«Η Γαλλία συγχαίρει τον κ. Σεμπάστιαν Κουρτς. Ο νέος καγκελάριος έχει, σε πολλές περιπτώσεις, επιβεβαίωσει την προσήλωσή του στις ευρωπαϊκές αξίες και στο ευρωπαϊκό σχέδιο, το οποίο λαμβάνεται υπόψη από το κυβερνητικό του πρόγραμμα» τόνισε ο Ζιορζινί.

«Υπό αυτό το πνεύμα θέλουμε να δεσμευτούμε σε διάλογο με την κυβέρνησή του.»
«Τρεις ακροδεξιοί υπουργοί σε νευραλγικές θέσεις στην Αυστρία. Τι περιμένουν οι Ευρωπαίοι Δημοκράτες προκειμένου να αντιδράσουν;» τόνισε ωστόσο από την πλευρά του ο σοσιαλιστής πρώην πρωθυπουργός Ζαν Μαρκ Ερό στο Twitter.
Πηγή: skai.gr