Με τη βοήθεια της CIA αποτράπηκε τρομοκρατική επίθεση στη Ρωσία

Τρομοκρατικές επιθέσεις στην Αγία Πετρούπολη κατόρθωσαν να αποτρέψουν οι ρωσικές Αρχές χάρη σε πληροφορίες που έλαβαν από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, όπως προκύπτει από ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ και τον ευχαρίστησε για τις πληροφορίες που διαβίβασε στη Μόσχα η CIA.

Οι τρομοκράτες, όπως αναφέρει η ρωσική προεδρία, σχεδίαζαν βομβιστικές επιθέσεις στον καθεδρικό ναό Καζάν και σε άλλα δημόσια σημεία στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ρωσίας.

«Οι πληροφορίες που ελήφθησαν από τη CIA ήταν επαρκείς ώστε να εντοπιστούν και να τεθούν υπό κράτηση οι εγκληματίες», αναφέρει το Κρεμλίνο.

Η ρωσική υπηρεσία ασφαλείας FSB ανακοίνωσε νωρίτερα ότι συνέλαβε επτά μέλη πυρήνα που σχεδίαζε τρομοκρατικές ενέργειες στην Αγία Πετρούπολη. Τα χτυπήματα ήταν προγραμματισμένο να γίνουν χθες Σάββατο.

Ο κ. Πούτιν διαβεβαίωσε τον κ. Τραμπ ότι σε περίπτωση που οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες αποσπάσουν πληροφορίες για τρομοκρατικές απειλές εναντίον των ΗΠΑ θα προωθήσουν τα στοιχεία τους στους αμερικανούς ομολόγους τους.

Πρόκειται για τη δεύτερη τηλεφωνική συνομιλία ανάμεσα στον ρώσο και τον αμερικανό πρόεδρο σε διάστημα λίγων ημερών, καθώς είχαν μιλήσει και την Πέμπτη.
Πηγή: skai.gr