Για παράνομη απόκτηση χιλιάδων mail κατηγορούν το Μούλερ σύμμαχοι του Τραμπ

Επίθεση στον ειδικό σύμβουλο Ρόμπερτ Μούλερ, που ερευνά τις ρωσικές παρεμβάσεις στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, εξαπέλυσε ο οργανισμός που είχε συστήσει ο Ντόναλντ Τραμπ για την ομαλή αλλαγή σκυτάλης στον Λευκό Οίκο, καταγγέλλοντας στο Κογκρέσο πως η ομάδα Μούλερ απέκτησε παράνομα πρόσβαση σε δεκάδες χιλιάδες email.

Το ζήτημα πηγάζει από τη μεταβατική περίοδο ανάμεσα στις εκλογές του περσινού Νοεμβρίου και την ορκωμοσία του κ. Τραμπ τον Ιανουάριο, όταν ο οργανισμός μετάβασης φιλοξενούνταν στις κρατικές εγκαταστάσεις της Διεύθυνσης Γενικών Υπηρεσιών.

Όπως υποστηρίζει ο δικηγόρος του οργανισμού Κόρι Λανγκχόφερ, η ομάδα Μούλερ απέκτησε «δεκάδες χιλιάδες» email της μεταβατικής ομάδας μέσω κρυφών συνεννοήσεων με το προσωπικό της Διεύθυνσης Γενικών Υπηρεσιών, παρά το γεγονός ότι τα εν λόγω έγγραφα «δεν ανήκαν ούτε βρίσκονταν υπό τον έλεγχο» της δημόσιας υπηρεσίας.

Αυτή η συμπεριφορά, υποστηρίζει ο κ. Λανγκχόφερ σε επιστολή προς επιτροπές του Κογκρέσου, παραβιάζει τις νομικές προστασίες που απολαμβάνουν οι μεταβατικές ομάδες αλλά και το απόρρητο ορισμένων εγγράφων.

Εκπρόσωπος του γραφείου του κ. Μούλερ απέρριψε τις καταγγελίες Λανγκχόφερ, λέγοντας πως σε κάθε περίπτωση η έρευνα έχει αποκτήσει πρόσβαση σε έγγραφα είτε με τη συναίνεση των ιδιοκτητών τους είτε ακολουθώντας την προβλεπόμενη διαδικασία.

Τα email φέρεται να αφορούν τη δράση αρκετών μελών της μεταβατικής ομάδας Τραμπ, περιλαμβανομένου του πρώην Συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας Μάικλ Φλιν, ο οποίος συνεργάζεται πλέον με την ομάδα Μούλερ αφού παραδέχτηκε ότι είπε ψέματα στο FBI για επαφές που είχε με τον πρεσβευτή της Ρωσίας κατά τη μεταβατική περίοδο.

Οι καταγγελίες Λανγκχόφερ καταδεικνύουν την υπόγεια ένταση ανάμεσα στους υποστηρικτές του προέδρου Τραμπ και την ομάδα Μούλερ.

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Χάκαμπι Σάντερς δήλωσε ότι η κυβέρνηση συνεργάζεται σταθερά με την έρευνα και προσδοκά την ολοκλήρωσή της σύντομα.

Η Ρωσία έχει κατ' επανάληψη αρνηθεί ότι παρενέβη στις περσινές προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ.
Πηγή: skai.gr