Πακιστάν: Οκτώ νεκροί από επίθεση του ISIS σε χριστιανική εκκλησία

Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και 30 τραυματίστηκαν από επίθεση αυτοκτονίας που πραγματοποίησε το Ισλαμικό Κράτος σε χριστιανική εκκλησία του νοτιοδυτικού Πακιστάν, την ώρα που βρίσκονταν σε αυτήν περίπου 400 πιστοί.

Δύο βομβιστές αυτοκτονίας εισέβαλαν σε εκκλησία των Μεθοδιστών στην πόλη Κουέτα λίγο μετά την έναρξη της κυριακάτικης λειτουργίας και άνοιξαν πυρ, σύμφωνα με ανώτερο αξιωματικό της τοπικής Αστυνομίας.

Οι φρουροί αντάλλαξαν πυρά με τους δράστες και σκότωσαν έναν προτού καταφέρει να μπει στον κυρίως ναό. Ωστόσο, ο δεύτερος δράστης κατάφερε να φτάσει στην κύρια είσοδο του ναού, όπου και ανατινάχθηκε.

Πολλοί από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση και ο αριθμός των νεκρών δεν αποκλείεται να αυξηθεί.

Το αυτοαποκαλούμενο Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης σύμφωνα με ανακοίνωση του πρακτορείου της οργάνωσης, Αmaq News. Η ανακοίνωση αναφέρει ότι δύο καμικάζι του Ισλαμικού Κράτους πραγματοποίησαν την επίθεση χωρίς όμως να δίνει επιπλέον στοιχεία.

Η επίθεση έλαβε χώρα μία εβδομάδα πριν τα Χριστούγεννα.

Σημειώνεται ότι η εκκλησία είχε φρουρούς γιατί οι χριστιανικοί χώροι λατρείας αποτελούν συχνά στόχο εξτρεμιστικών ισλαμιστικών οργανώσεων.

Οι χριστιανοί αποτελούν το 1,6% του πληθυσμού του Πακιστάν, που αθροιστικά διαθέτει περίπου 200 εκατομμύρια κατοίκους. Συχνά αντιμετωπίζουν διακρίσεις τόσο στην επαγγελματική τους ζωή όσο και στην κοινωνική τους υπόσταση.
Πηγή: skai.gr