Κλείσιμο

Έρευνα για σεξουαλική παρενόχληση σε βάρος Δημοκρατικού μέλους της Βουλής των Αντιπροσώπων

Έρευνα κατά του Δημοκρατικού μέλους της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Ρούμπεν Κίουεν που κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση σε βάρος δυο γυναικών ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε η επιτροπή δεοντολογίας του σώματος. Η επιτροπή αναφέρει ότι έλαβε γνώση των δημόσιων κατηγοριών σε βάρος του 37χρονου αντιπροσώπου της Νεβάδα, που εξελέγη πέρυσι στο Κογκρέσο.

Η πρώτη γυναίκα που τον κατηγόρησε δήλωσε ότι ο υποψήφιος την είχε επανειλημμένα παρενοχλήσει σεξουαλικά το 2016, όταν εργαζόταν στην ομάδα της προεκλογικής του εκστρατείας. Η δεύτερη γυναίκα, από τη Νεβάδα, είπε πως παρενοχλήθηκε επανειλημμένως από τον βουλευτή, όταν αυτός ήταν μέλος της πολιτειακής βουλής.

Ο ίδιος ο Ρούμπεν Κίουεν δεν έχει παραδεχτεί τις κατηγορίες και μέχρι σήμερα αρνείται να παρατηθεί, αν και  κάποιοι συνάδελφοί του τον έχουν προτρέψει να το κάνει.

Εν τω μεταξύ, δύο ακόμα Δημοκρατικοί μέλη του Κογκρέσου, ο Τζον Κόνιερ στη Βουλή και ο γερουσιαστής Αλ Φράνκεν επλήγησαν από κατηγορίες για παρενόχληση και ανάρμοστη συμπεριφορά. Ο πρώτος υπέβαλε την παραίτησή του και ο δεύτερος ανακοίνωσε ότι θα παραιτηθεί σύντομα.

Σε εξέλιξη είναι ακόμα δύο έρευνες της επιτροπής δεοντολογίας της Βουλής των Αντιπροσώπων, κυρίως σε βάρος του ρεπουμπλικανού από το Τέξας Μπλέικ Φάρεντχολντ, που κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση και του ρεπουμπλικανού της Αριζόνα Τρεντ Φρανκς ο οποίος παραιτήθηκε από τα καθήκοντά του την περασμένη εβδομάδα.
Πηγή: skai.gr