Όχι πια σεξ, μόνο χρέη: Αίτηση χρεοκοπίας για γνωστή αλυσίδα sex shops

Όχι πια σεξ, μόνο… χρέη. Αυτό θα μπορούσε να πει κανείς για τη γνωστή –στη Γερμανία και όχι μόνο- αλυσίδα sex shops Beate Uhse που κατέθεσε αίτηση υπαγωγής σε καθεστώς χρεοκοπίας αφού δεν κατάφερε να εξασφαλίσει χρηματοδότηση από ομάδα επενδυτών.

Ο γερμανικός όμιλος sex shop, που ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1946 από την πρώην πιλότο Μπεάτε Ούζε, ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι η αίτηση χρεοκοπίας δεν αφορά τις θυγατρικές της, πράγμα που σημαίνει ότι τα καταστήματά της θα παραμείνουν ανοιχτά κατά τη διαδικασία αναδιάρθρωσής της.

«Ακολουθούμε μια πορεία που είμαστε πεπεισμένοι ότι θα μας επιτρέψει να αναδιαρθρώσουμε τον όμιλο ως σύνολο», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Μίκαελ Σπεχτ σε ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι η εταιρία θα συνεχίσει τις συνομιλίες με τους πιστωτές και τους δυνάμει νέους επενδυτές.

Η Μπεάτε Ούζε άνοιξε το πρώτο της κατάστημα στη βόρεια γερμανική πόλη του Φλένσμπουργκ το 1962, το οποίο ονόμασε Institut fuer Ehehygiene, ή Ινστιτούτο Υγιεινής Γάμου. Η εταιρία αναπτύχθηκε τόσο που κάποια στιγμή έφθασε να είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο εταιρία sex shops βάσει κύκλου εργασιών. Η εταιρία αυτή τη στιγμή απασχολεί περίπου 345 υπαλλήλους σε επτά χώρες.
Πηγή: skai.gr