Ρεπουμπλικανός πολιτικός αυτοκτονεί μετά από καταγγελίες για κακοποίηση

Αυτοκτόνησε, το βράδυ της Τετάρτης, ο Ρεπουμπλικάνος πολιτικός από το Κεντάκι, Νταν Τζονσον, που είχε κατηγορηθεί για σεξουαλική κακοποίησης μίας έφηβης στο υπόγειο του σπιτιού του.

Σύμφωνα με τον σερίφη της περιοχής, ο 57χρονος πολιτικός οδήγησε το αυτοκίνητό του σε ένα απομονωμένο σημείο μιας γέφυρας του Mount Washington και αυτοπυροβολήθηκε.

Τη Δευτέρα, το Κέντρο Ερευνητικής Δημοσιογραφίας του Κεντάκι έφερε στη δημοσιότητα την καταγγελία μίας γυναίκας που κατηγορούσε τον Τζόνσον για σεξουαλική επίθεση το 2013, με τον ίδιο να αρνείται αρχικά τις κατηγορίες.

Μάλιστα την Τρίτη, ο Τζόνσον παραχώρησε συνέντευξη τύπου έξω από εκκλησία της περιοχής, υποστηρίζοντας πως οι καταγγελίες σε βάρος του ήταν «απολύτως ψευδείς» και μέρος ενός «πανεθνικού σχεδίου με στόχο να πλήξει το ρεπουμπλικανικό κόμμα».

Λίγες ώρες πριν αυτοκτονήσει, φέρεται πως ανήρτησε στην σελίδα του στο facebook ένα μήνυμα με το οποίο ζητούσε από τους φίλους του να προσέχουν την σύζυγό του.

Ο Τζόνσον, ο οποίος ήταν και πάστορας σε τοπική εκκλησία, είχε εκλεγεί το 2016 στο νομοθετικό σώμα της πολιτείας του Κεντάκι.
Πηγή: skai.gr