Υεμένη: Τουλάχιστον 39 νεκροί από επιδρομή του αραβικού συνασπισμού

Τουλάχιστον 39 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 90 τραυματίστηκαν σήμερα από αεροπορικό βομβαρδισμό που πραγματοποίησε ο συνασπισμός υπό τη Σαουδική Αραβία εναντίον ενός στρατοπέδου κρατουμένων που ελέγχεται από τους σιίτες αντάρτες Χούτι στη Σανάα, ανέφερε το τηλεοπτικό δίκτυο Al Massira, προσθέτοντας πως τα θύματα είναι κρατούμενοι.

Το πλήγμα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της αεροπορικής εκστρατείας του συνασπισμού η οποία έχει ενταθεί αφότου οι Χούτι, που είναι σύμμαχοι του Ιράν, συνέτριψαν μια εξέγερση υπό τον πρώην πρόεδρο Άλι Αμπντάλα Σάλεχ την περασμένη εβδομάδα και τον σκότωσαν.

Επίσημη πηγή από το στρατόπεδο των κρατουμένων ανέφερε πως ο συνασπισμός διεξήγαγε επτά αεροπορικές επιδρομές εναντίον του στρατοπέδου στην ανατολική Σαναά στο οποίο κρατούνται 180 άνθρωποι.

Εν τω μεταξύ, ο συνασπισμός υπό τη Σαουδική Αραβία δεν έχει χαλαρώσει τον αποκλεισμό των λιμανιών της Υεμένης ώστε να μπορέσει να περάσει ανθρωπιστική βοήθεια στη χώρα, σύμφωνα με τον επικεφαλής της αμερικανικής κυβερνητικής ανθρωπιστικής υπηρεσίας (USAID), Μαρκ Γκριν.

Πηγή: skai.gr