Έρευνα για τις διαρροές από την απόρρητη κατάθεση ζητά ο Τραμπ Jr

Ο δικηγόρος του γιου του Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ, Άλαν Φάτερφας, έστειλε επιστολή στην επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων (House Permanent Select Committee on Intelligence) με αίτημα την διερεύνηση των «διαρροών» από την πρόσφατη απόρρητη κατάθεση που έδωσε ο πελάτης του στην επιτροπή, μεταδίδει το CNN.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της επιστολής βρίσκεται η ακρόαση της 6ης Δεκεμβρίου 2017 από την Επιτροπή για τις Υπηρεσίες Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων, αλλά και η διαβεβαίωση που είχε δοθεί στον Τραμπ Τζούνιορ για τον εμπιστευτικό χαρακτήρα της ακρόασής του. Ωστόσο, ο ίδιος, ισχυρίζεται ότι ψευδείς πληροφορίες διέρρευσαν στα αμερικανικά ΜΜΕ.

«Καθώς η κατάθεσή ήταν σε εξέλιξη, μέλη της επιτροπής ή υπάλληλοί τους άρχισαν επιλεκτικά να διαρρέουν πληροφορίες προς τς ΜΜΕ», έγραψε χαρακτηριστικά ο Φουτερφάς.

Στην επιστολή αυτή, γίνεται επίκληση αρκετών παραδειγμάτων από δημόσια σχόλια μελών της επιτροπής που ανήκουν στο Δημοκρατικό Κόμμα, συμπεριλαμβανομένης και μιας αναθεωρημένης αναφοράς που δημοσίευσε το CNN, την προηγούμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με την αναφορά αυτή, ο τότε προεδρικός υποψήφιος Ντόναλντ Τραμπ και ο Τραμπ Τζούνιορ είχαν λάβει ηλεκτρονικό μήνυμα με την ηλεκτρονική διεύθυνση και ένα ηλεκτρονικό κλειδί, για την πρόσβασή τους σε έγγραφα των WikiLeaks, πριν την δημοσιοποίησή τους.

Η αναφορά αυτή, διορθώθηκε μεταγενέστερα καθώς η ημερομηνία του ηλεκτρονικού μηνύματος δεν ήταν σωστή και το ηλεκτρονικό κλειδί πρόσβασης είχε ήδη γίνει γνωστό, όταν έγινε η αποστολή του ηλεκτρονικού μηνύματος.

«Συγκεκριμένα μέλη της επιτροπής και ή το προσωπικό τους άρχισαν να διαρρέουν μη ακριβείς πληροφορίες σχετικά με ηλεκτρονικό μήνυμα της 14ης Σεπτεμβρίου 2016 (ώρα 14:03) προς τον πελάτη μου κι άλλους. Το ηλεκτρονικό αυτό μήνυμα προέρχονταν από έναν υποστηρικτή της προεκλογικής εκστρατείας, ονόματι Μάικλ Έρικσον.

Οι πληροφορίες που δόθηκαν στο CNN από μέλη της επιτροπής ή το προσωπικό τους σχετικά με το ηλεκτρονικό μήνυμα του Έρικσον, ήταν ξεκάθαρα αβάσιμες», ανέφερε χαρακτηριστικά η επιστολή.

Έτσι, με την επιστολή αυτή και μέσω του δικηγόρου του, ο Τραμπ Τζούνιορ ζήτησε από την επιτροπή να διερευνήσει εάν υπήρξαν διαρροές πληροφοριών από μέλη της ή τους υπαλλήλους τους, σχετικά με την αναφερόμενη απόρρητη ακρόαση.

Το τμήμα Δημοσίων Σχέσεων του CNN δεν σχολίασε την επιστολή.
Πηγή: skai.gr