Ο Κρίστιαν Λίντνερ καλεί το CDU να μην υποχωρήσει στις πιέσεις του SPD

Ο πρόεδρος του Φιλελεύθερου Κόμματος της Γερμανίας (FDP) Κρίστιαν Λίντνερ με συνέντευξή του στη "Neue Osnabrucker Zeitung" προέτρεψε τους στους Χριστιανοδημοκράτες (CDU) να μην κάνουν μεγάλες «παραχωρήσεις στους Σοσιαλδημοκράτες (SPD) κατά τις συζητήσεις τους για σχηματισμό ενδεχόμενου νέου μεγάλου συνασπισμού», oι οποίες ξεκινούν σήμερα.

Ο Λίντνερ είπε επίσης ότι «μια κυβέρνηση μειοψηφίας των Χριστιανοδημοκρατών θα ήταν καλύτερη για τη Γερμανία, εάν το (SPD) επιδιώξει να επιτύχει μαξιμαλιστικούς στόχους οι οποίοι φτάνουν στα όρια του εκβιασμού».

Ο πρόεδρος των Φιλελευθέρων υποσχέθηκε πάντως να «υποστηρίξει ανοικτά» μια κυβέρνηση μειοψηφίας στο Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο: «Δεν δίνουμε συμβουλές αλλά δίνουμε μια υπόσχεση: Το FDP θα τηρήσει εποικοδομητική στάση σε καλές κυβερνητικές προτάσεις».

Ο Κρίστιαν Λίντνερ απέκλεισε εντούτοις εκ νέου συμμετοχή του κόμματός του σε συνομιλίες για τρικομματική κυβέρνηση Τζαμάικα: «Το FDP δεν περιχαρακώνεται εις τον αιώνα τον άπαντα, αλλά υπό τις παρούσες πολιτικές συνθήκες και με τα συγκεκριμένα πρόσωπα δεν είναι εφικτή μια κυβέρνηση Τζαμάικα».
Πηγή: skai.gr