Δύο Παλαιστίνιοι νεκροί από έκρηξη στη λωρίδα της Γάζας

Δύο Παλαιστίνιοι μαχητές του Ισλαμικού Τζιχάντ που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα στη Γάζα σκοτώθηκαν σήμερα από έκρηξη, σύμφωνα με αξιωματούχους υγείας.

Κάποιοι κάτοικοι ισχυρίστηκαν ότι οι δύο Παλαιστίνιοι μπήκαν στο στόχαστρο ισραηλινής αεροπορικής επιδρομής που πραγματοποιήθηκε αλλά το Ισραήλ έσπευσε να διαψεύσει τις πληροφορίες αυτές λέγοντας πως δεν επιτέθηκε από αέρος.

Το υπουργείο Υγείας στη Γάζα ανέφερε ότι έπειτα από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή με στόχο μια μοτοσικλέτα, δύο πτώματα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Μπέιτ Λάχια, στο βόρειο τμήμα της λωρίδας της Γάζας. 

Η βία κατά μήκος των συνόρων Ισραήλ-Γάζας ξέσπασε ξανά μετά την ανακοίνωση του Τραμπ να  αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ εγκαθιστώντας εκεί την αμερικανική πρεσβεία.

Νωρίτερα, στις 30 Οκτωβρίου,η λωρίδα της Γάζας είχε και πάλι μετατραπεί σε πεδίο μάχης λόγω του θανάτου 12 Παλαιστίνιων όταν το Ισραήλ κατέστρεψε μια σήραγγα που οδηγούσε στο έδαφός του. 

Σημειώνεται ότι μετά την ανακοίνωση Τραμπ τέσσερις ακόμα Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στη λωρίδα της Γάζας, είτε σε αεροπορικές επιδρομές σε αντίποινα για τη ρίψη ρουκετών, είτε από ισραηλινές σφαίρες κατά τις διαδηλώσεις κοντά στον τσιμεντένιο φράχτη που κλείνει ερμητικά τα σύνορα του Ισραήλ με τον θύλακα.
Πηγή: skai.gr