Νέα Υόρκη: Επηρεασμένος από τον ISIS ο δράστης της επίθεσης

O φερόμενος ως δράστης της απόπειρας τρομοκρατικής επίθεσης στη Νέα Υόρκη, ναι μεν έδρασε μόνος του βάσει των ενδείξεων των αμερικανικών αρχών, ωστόσο, ήταν επηρεασμένος από το Ισλαμικό Κράτος και άλλες οργανώσεις.

«Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη, αλλά θα τονίσω ότι ο ύποπτος είχε επηρεαστεί από αυτές τις οργανώσεις», τόνισε ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο, ερωτηθείς αν ο 27χρονος Ακάγεντ Ούλαχ είχε εμπνευστεί από τρομοκρατικές οργανώσεις, όπως το ISIS.

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, ο 27χρονος από το Μπρούκλιν, με καταγωγή από το Μπανγκλαντές, πυροδότησε αυτοσχέδια βόμβα σε σήραγγα κοντά στην Τάιμς Σκουέαρ, προκαλώντας τρεις τραυματισμούς.

Η έκρηξη σημειώθηκε σε ώρα αιχμής, στις 07:20 (15:20 ώρα Ελλάδας), σε σήραγγα όπου ενώνονται οι μεταφορικοί κόμβοι της Τάιμς Σκουέαρ και του σταθμού λεωφορείων Πορτ Οθόριτι (Λιμενική Αρχή) κοντά στην 42η Οδό και την 8η Λεωφόρο.

Σύμφωνα με τις αρχές, ο εκρηκτικός μηχανισμός που έφερε ο ύποπτος δράστης βασιζόταν σε μια βόμβα σωλήνα.

Η εκρηκτική ύλη εντός του σωλήνα πυροδοτήθηκε, αλλά ο σωλήνας δεν εξερράγη. «Οπότε κατέληξε να τραυματιστεί ο ίδιος και λίγοι ακόμη που βρίσκονταν κοντά του», πρόσθεσε ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης.
Όπως συμπλήρωσε, ο δράστης φέρεται να βρήκε πληροφορίες στο διαδίκτυο για να κατασκευάσει την βόμβα.

Νωρίτερα ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάζιο έκανε για λόγο για «απόπειρα τρομοκρατικής επίθεσης». Ο 27χρονος ύποπτος κατείχε από το 2012 έως το 2015 άδεια οδήγησης λιμουζίνας, που είχε λήξει.

Πηγή: skai.gr