Κλείσιμο

Μέρκελ: Είμαστε αντίθετοι σε κάθε μορφή αντισημιτισμού και ξενοφοβίας

«Καταδικάζουμε ομόφωνα κάθε μορφή αντισημιτισμού και ξενοφοβίας» τόνισε η Καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, αναφερόμενη στο περιστατικό πυρπόλησης σημαιών του Ισραήλ κατά τη διάρκεια διαδήλωσης, έξω από την Πρεσβεία των ΗΠΑ, στο Βερολίνο, σπεύδοντας να διευκρινίσει ωστόσο ότι η αντίθεσή της στην απόφαση του Τραμπ για το καθεστώς της Ιερουσαλήμ, εξακολουθεί να ισχύει.

«Το κράτος πρέπει να παρεμβαίνει εναντίον τέτοιων φαινομένων και να τα καταπολεμά με όλα τα μέσα του Κράτους Δικαίου. Τίποτα δεν μπορεί να δικαιολογήσει αυτές τις πράξεις, ούτε καν οι διαφωνίες σε σχέση με το καθεστώς της Ιερουσαλήμ», δήλωσε μετά τη συνάντησή της με την ηγεσία της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU).

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφεν Ζάιμπερτ, νωρίτερα δήλωσε ότι πρέπει κανείς να ντρέπεται, όταν επιδεικνύεται, τόσο ανοιχτά, μίσος εναντίον των Εβραίων, στους δρόμους των γερμανικών πόλεων, και ότι από η ελευθερία στην έκφραση και στη διαδήλωση δεν μπορεί να ακολουθείται από έναν τέτοιον αντισημιτικό εκτροχιασμό, για μίσος και βία.

Ο Ζάιμπερτ τόνισε ότι η Γερμανία μπορεί να διαφωνεί με την απόφαση Τραμπ αλλά συνδέεται με έναν ιδιαίτερο τρόπο με το Ισραήλ και με τους πιστούς του Ιουδαϊσμού και ότι είναι σημαντικό η γερμανική κυβέρνηση να αντιταχθεί αποφασιστικά σε κάθε ίχνος αντισημιτισμού.


Πηγή: skai.gr