Ρωσία: Ο Πούτιν έδωσε εντολή αποχώρησης των ρωσικών στρατευμάτων στη Συρία

Tη Συρία επισκέφθηκε αιφνιδιαστική τη Δευτέρα το πρωί ο Βλάντιμιρ Πούτιν, απ' όπου έδωσε εντολή για την αποχώρηση του μεγαλύτερου όγκου των ρωσικών στρατευμάτων από τη χώρα. 

Ο πρόεδρος της Ρωσίας επισκέφθηκε τη βάση Αλ Χμέιμιμ στην επαρχεία Λατάκια, όπου ανακοίνωσε στο στρατιωτικό προσωπικό ότι «έδωσε εντολή στον υπουργό Άμυνας και αρχηγό ΓΕΕΘΑ να εκκινήσει την αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων (και τη μετακίνησή τους) στον τόπο μόνιμης εγκατάστασής τους».

Ο ρώσος πρόεδρος πρόσθεσε ότι μέσα σε διάστημα δύο ετών οι Ρώσοι και Σύροι στρατιώτες «νίκησαν την πιο σκληραγωγημένη στη μάχη ομάδα της διεθνούς τρομοκρατίας» εννοώντας το λεγόμενο Ισλαμικό Κράτος.

Έπειτα από τη σύντομη επίσκεψή του στη Συρία, ο Βλάντιμιρ Πούτιν αναχώρησε για το Κάιρο, όπου πρόκειται να έχει συνομιλίες με τον αιγύπτιο ομόλογό του Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι. 

Εξάλλου, λιγότεροι από 3.000 τζιχαντιστές που ανήκουν στη σκληρή ομάδα των Σουνιτών παραμένουν στο Ιράκ και στη Συρία σύμφωνα με το διεθνή συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ που μάχεται ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.
Πηγή: skai.gr - Σ.Κ