Πορτογαλία: Μία γυναίκα νεκρή από το κύμα κακοκαιρίας

Οι σφοδροί άνεμοι και οι καταιγίδες που έπληξε την Κυριακή τη βόρεια Πορτογαλία προκάλεσαν ένα τροχαίο όπου έχασε τη ζωή της μια γυναίκα, ενώ άλλοι δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά, σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία.

Το θύμα είναι μια γυναίκα 45 ετών, η οποία σκοτώθηκε όταν δέντρο που ξεριζώθηκε από τον σφοδρό άνεμο έπεσε πάνω στο αυτοκίνητό της στο Μάρκους Καναβές, κοντά στο Πόρτο, διευκρίνισε εκπρόσωπος της Πολιτικής Προστασίας. Στο ίδιο δυστύχημα τραυματίστηκαν επίσης ελαφριά άλλοι δύο άνθρωποι, επιβαίνοντες σε ένα όχημα που συγκρούστηκε με το αυτοκίνητο της άτυχης γυναίκας, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος.

Οι σφοδροί άνεμοι και οι καταρρακτώδεις βροχές ξερίζωσαν 389 δέντρα και προκάλεσαν 37 πλημμύρες, σύμφωνα με την πορτογαλική Πολιτική Προστασία.

Η πορτογαλική μετεωρολογική υπηρεσία προειδοποίησε ότι άνεμοι ταχύτητας έως και 130 χιλιομέτρων την ώρα θα συνεχίζουν να εκδηλώνονται κατά τόπους στο βόρειο και το κεντρικό τμήμα της χώρας μέχρι αργότερα σήμερα Δευτέρα το πρωί.

Κύμα κακοκαιρίας έπληξε εξάλλου την Κυριακή και τη βόρεια Ευρώπη, με χιονοπτώσεις που προκάλεσαν εκτεταμένα προβλήματα στις μεταφορές, τόσο τις αεροπορικές όσο και τις οδικές, καθώς και διακοπές της ηλεκτροδότησης χιλιάδων νοικοκυριών.

Πηγή: skai.gr