Δύο μαθητές νεκροί στο νέο αιματοκύλισμα στις ΗΠΑ – Νεκρός κι ο δράστης

Δύο μαθητές έχασαν τη ζωή τους, και 15 τραυματίστηκαν την Πέμπτη όταν ένοπλος άνοιξε πυρ σε ένα λύκειο στο Νέο Μεξικό, ενώ ο φερόμενος ως δράστης είναι νεκρός, ανέφεραν οι τοπικές αστυνομικές αρχές.

Το Λύκειο Άζτεκ, που βρίσκεται σε μια περιοχή κοντά σε μια προστατευόμενη περιοχή της φυλής Ναβάχο, εκκενώθηκε.

"Είναι τραγικό όταν τα παιδιά μας πλήττονται με αυτόν τον τρόπο, ιδίως σε σχολικά συγκροτήματα", σχολίασε ο επικεφαλής της φυλής των Ναβάχο, Ράσελ Μπεγκάγιε, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων.

Όλα τα σχολεία της περιοχές αποκλείστηκαν για προληπτικούς λόγους. Η αστυνομία ερευνά το επεισόδιο που σημειώθηκε στο Άζτεκ, μια μικρή πόλη 7.000 κατοίκων. "Τα γεγονότα αυτά είναι απρόβλεπτα. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να προστατεύσουμε τους οικείους μας, τα παιδιά μας και τις οικογένειές μας", κατέληξε ο Μπεγκάγιε.

Περίπου 3.700 παιδιά και έφηβοι σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν από τις αρχές του χρόνου στις Ηνωμένες Πολιτείες από πυροβόλα όπλα. Σύμφωνα με τον ιστότοπο gunviolencearchive.org έχουν καταγραφεί περίπου 328 επεισόδια με πυροβολισμούς στα οποία ενεπλάκησαν περισσότερα από δύο πρόσωπα.
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ