Κλείσιμο

Η Κίνα κατηγορεί την Ινδία για εισβολή μη επανδρωμένου αεροσκάφους

Η Κίνα κατηγορεί την Ινδία για «εισβολή» drone στον εναέριο χώρο της. Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος προσέκρουσε σε κινεζικό έδαφος λίγη ώρα μετά την είσοδό του στην κινεζική επικράτεια «πριν μερικές ημέρες», σύμφωνα με τον Κινέζο υποδιευθυντή του γραφείου μάχης, Ζανγκ Σουίλι.

Άγνωστος παραμένει ο ακριβής τύπος του μη επανδρωμένου αεροσκάφους ενώ ο Ζανγκ αποφεύγει να αποκαλύψει ακόμα και τις ακριβείς συντεταγμένες του «σημείου μηδέν». 

«Η Ινδία παραβίασε την εδαφική κυριαρχία της Κίνας», είπε ο Ζανγκ με τις διακρατικές σχέσεις να έχουν ψυχρανθεί, εξαιτίας της στάσης που τήρησε η Ινδία απέναντι στα σχέδια της Κίνας για επέκταση μιας οδικής αρτηρίας κοντά στα τριπλά σύνορα της Κίνας, της Ινδίας και του Μπουτάν, στα Ιμαλάια.

Η Κίνα και το Μπουτάν βρίσκονται σε μία μακροχρόνια αντιπαράθεση για την εδαφική κυριαρχία στο οροπέδιο Ντοκλαμά των Ιμαλαΐων και η Ινδία πήρε το καλοκαίρι το μέρος του Μπουτάν.

Μάλιστα τον Αύγουστο η ένταση κλιμακώθηκε και πέρασαν αρκετές εβδομάδες πριν οι δύο χώρες αποσύρουν τα στρατεύματα τους από το σημείο.
Πηγή: skai.gr