Ο Τραμπ Jr απαντά στο Κογκρέσο για την ανάμειξη της Ρωσίας στις εκλογές

Προσήλθε και πάλι σήμερα στο Κογκρέσο ο μεγαλύτερος γιος του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ προκειμένου να απαντήσει στις ερωτήσεις των βουλευτών για τη φερόμενη προσπάθεια της Ρωσίας να επηρεάσει το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών του 2016 και την ενδεχόμενη σύμπραξη του προεκλογικού επιτελείου του πατέρα του με τη Μόσχα.

Η κατάθεσή του στην Επιτροπή Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων, η οποία ξεκίνησε στις 5 μ.μ. ώρα Ελλάδας και διεξάγεται κεκλεισμένων των θυρών, αναμένεται να διαρκέσει πολλές ώρες. 

Οι δημοσιογράφοι που βρίσκονταν συναθροισμένοι έξω από την αίθουσα δεν είδαν τον Τραμπ Τζούνιορ να φτάνει, υψηλόβαθμα στελέχη του Κογκρέσου, ωστόσο, επιβεβαίωσαν ότι βρίσκεται μέσα.

Σημειώνεται ότι ο Τραμπ Τζούνιορ κατέθεσε και στην Επιτροπή Δικαστικών Θεμάτων της Γερουσίας, τον Σεπτέμβριο, για το ίδιο θέμα, ενώ και η Επιτροπή Πληροφοριών της Γερουσίας έχει δηλώσει ότι θέλει να του μιλήσει.

Οι Επιτροπές θέλουν να μάθουν για τη συνάντηση που είχε  με τη Ρωσίδα δικηγόρο Ναταλία Βεσελνίτσκαγια, τον Ιούνιο του 2016, στον Πύργο Τραμπ, στη Νέα Υόρκη, από την οποία ήθελε να πάρει πληροφορίες «για την υγεία, τον χαρακτήρα και τα προσόντα» της αντιπάλου του πατέρα του, Χίλαρι Κλίντον, όπως είχε πει.
Πηγή: skai.gr