Κλείσιμο

Παραιτήθηκε ο πρεσβύτερος Δημοκρατικός βουλευτής μετά τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση

Παραιτήθηκε από τη θέση του ένα από τα σημαντικότερα στελέχη του Δημοκρατικού Κόμματος, ο βουλευτής Τζον Κόνιερς, μετά τις κατηγορίες που εκτοξεύτηκαν εναντίον του από πολλές πρώην συνεργάτιδές του, για σεξουαλική παρενόχληση.

«Σήμερα συνταξιοδοτούμαι», είπε ο 88χρονος Κόνιερς, ο πρεσβύτερος βουλευτής των Δημοκρατικών, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό (δεν είπε παραιτούμαι).

Ο Κόνιερς εκλεγόταν συνεχώς στο Ντιτρόιτ από το 1965 και έχρισε διάδοχό του τον γιο του, Τζον Κόνιερς Γ΄. Είναι ήρωας του αγώνα για τα πολιτικά δικαιώματα των Αφροαμερικανών.

Από την ώρα που ξέσπασε το σκάνδαλο, πριν από δύο εβδομάδες, πολλοί συνάδελφοί του στη Βουλή των Αντιπροσώπων τον καλούσαν να υποβάλει την παραίτησή του. Οι γυναίκες καταγγέλλουν ότι η παρενόχληση έγινε πριν από πολλά χρόνια. Ο ίδιος αρνείται τα πάντα. 

«Η φήμη της καριέρας μου δεν μπορεί να επηρεαστεί από αυτές τις κατηγορίες. Η επιρροή μου θα συνεχιστεί μέσω των παιδιών μου», τόνισε σε συνέντευξη που έδωσε από το νοσοκομείο στο οποίο νοσηλεύεται εδώ και μερικές ημέρες.

Εκτός από τον Κόνιερς, τρεις ακόμη Αμερικανοί βουλευτές και γερουσιαστές κατηγορούνται για σεξουαλική παρενόχληση. Ο Κόνιερς είναι ο πρώτος που παραιτείται από το αξίωμά του. 

Πρόκειται για τους Δημοκρατικό βουλευτή Ρούμπεν Κίχαν, τον Ρεπουμπλικάνο βουλευτή Μπλέικ Φάρεντχολντ και τον Δημοκρατικό γερουσιαστή Αλ Φράνκεν. Ένας άλλος Ρεπουμπλικάνος, ο Τζο Μπάρτον, ανακοίνωσε ότι δεν θα διεκδικήσει την επανεκλογή του και θα αποχωρήσει από το Κογκρέσο στα τέλη του 2018 επειδή κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο γυμνή φωτογραφία του.




Πηγή: skai.gr