Έγγραφα για τον Τραμπ ζήτησε από τη Deutsche Bank ο ερευνητής για τη Ρωσία

Αίτημα δικαστικής συνδρομής στη γερμανική τράπεζα Deutsche Bank σχετικά με τις σχέσεις της με τον Ντόναλντ Τραμπ και τον κύκλο του έχει στείλει ο ειδικός σύμβουλος που ερευνά τις παρεμβάσεις της Ρωσίας στις περσινές προεδρικές εκλογές των Ηνωμένων Πολιτειών, σύμφωνα με πληροφορίες των εφημερίδων Handelsblatt και Wall Street Journal.

Ο ειδικός σύμβουλος ζήτησε από τη μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας να καταθέσει έγγραφα που αφορούν τις συναλλαγές της με τον κ. Τραμπ και κοντινά του πρόσωπα. Η Deutsche έχει δανείσει περισσότερα από 300 εκατομμύρια σε επιχειρήσεις που συνδέονται με τα συμφέροντα Τραμπ, αν και το χρέος έχει μειωθεί τα τελευταία χρόνια.

Σύμφωνα με τη «Handelsblatt» η γερμανική πλευρά έχει ήδη στείλει στο υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ορισμένα έγγραφα.

Πέραν του κ. Τραμπ, πελάτες της Deutsche Bank είναι η πρώτη κυρία Μελάνια, η κόρη του προέδρου Ιβάνκα και ο γαμπρός του Τζάρεντ Κούσνερ.

Δεν είναι γνωστό πώς οι συναλλαγές του κύκλου Τραμπ με την Deutsche Bank συνδέονται με την έρευνα για παρεμβάσεις της Ρωσίας στις εκλογές. Δημοκρατικοί βουλευτές έχουν ισχυριστεί ότι μέσω της γερμανικής τράπεζας ενδέχεται να έχουν γίνει ύποπτες συναλλαγές με τη Μόσχα, αν και ουδέποτε έχουν παρουσιάσει αποδείξεις για να υποστηρίξουν τη θέση τους.

Η Deutsche Bank έχει λάβει σειρά αιτημάτων δικαστικής συνδρομής το τελευταίο έτος από επιτροπές του αμερικανικού Κογκρέσου όμως δεν είχε ανταποκριθεί, επικαλούμενη το τραπεζικό απόρρητο, έως ότου έλαβε το αίτημα του ειδικού συμβούλου Ρόμπερτ Μούλερ.
Πηγή: skai.gr