Κλείσιμο

Αφγανιστάν: Τουλάχιστον έξι νεκροί σε επίθεση βομβιστή-καμικάζι

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την Κυριακή σε επίθεση βομβιστή-καμικάζι εναντίον μιας συγκέντρωσης υποστήριξης προς τον αφγανό πρόεδρο Άσραφ Γάνι στην πόλη Τζαλαλάμπαντ, στο ανατολικό Αφγανιστάν, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της επαρχίας Νανγκαρχάρ, ο Χαζράτ Χουσάιν Μασρικιουάλ.

«Ο καμικάζι, που επέβαινε σε μοτοσικλέτα, πυροδότησε τα εκρηκτικά του εν μέσω ενός πλήθους που συμμετείχε σε μια πολιτική συγκέντρωση στην Τζαλαλάμπαντ. Έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους γυναίκες κι ένα παιδί, και δεκατρείς τραυματίστηκαν», διευκρίνισε ο εκπρόσωπος.

Επρόκειτο για μια «συγκέντρωση υποστήριξης στον πρόεδρο Άσραφ Γάνι», κατά τον ίδιο. Τον απολογισμό και τις πληροφορίες αυτές επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος του κυβερνήτη της επαρχίας, ο Αταουλάχ Χογκιάνι.

Κατά τον διευθυντή των υπηρεσιών υγείας της επαρχίας, τον Νατζίμπ Καμαουάλ, ορισμένοι από τους τραυματίες «βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση».

Η επαρχία Νανγκαρχάρ, που γειτονεύει με το Πακιστάν, πλήττεται από τη δράση τόσο των Ταλιμπάν, όσο και των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ).
Πηγή: skai.gr