Κλείσιμο

Βόρεια Κορέα: Ο Τραμπ και η κυβέρνησή του ικετεύουν για πυρηνικό πόλεμο

Νέες απειλές εναντίον της αμερικανικής κυβέρνησης και του Ντόναλντ Τραμπ εκτόξευσε χθες το Υπουργείο Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας, με αφορμή τα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια ΗΠΑ - Νότιας Κορέας τα οποία αναμένεται να ξεκινήσουν αύριο Δευτέρα και να διαρκέσουν πέντε ημέρες.

«Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και η κυβέρνησή του ικετεύουν για πυρηνικό πόλεμο», αναφέρει εκπρόσωπος του Υπουργείο Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας σε γραπτή δήλωσή του.

«Ο Τραμπ παίζει ένα εξαιρετικά επικίνδυνο παιχνίδι στην κορεατική χερσόνησο», προσθέτει και χαρακτηρίζει τον Τραμπ «πυρηνικό δαίμονα που διαταράσσει την παγκόσμια ειρήνη».

Περίπου 12.000 στρατιωτικοί του αμερικανικού στρατού και 230 αεροπλάνα, μεταξύ των οποίων «αόρατα» καταδιωκτικά F-22 Raptor, αναμένεται να συμμετάσχουν στη στρατιωτική εκδήλωση της Δευτέρας Vigilant Ace.

Η άσκηση πραγματοποιείται λίγο καιρό μετά την εκτόξευση από την Πιονγκγιάνγκ ενός νέου τύπου διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου που πιστεύεται ότι είναι ικανός να πλήξει το ηπειρωτικό έδαφος των ΗΠΑ.  
Πηγή: skai.gr