Τραμπ: Δεν έχω τίποτα να κρύψω – Νόμιμες οι πράξεις του Φλιν

Τις κατηγορίες για ψευδή κατάθεση που βαρύνουν τον πρώην σύμβουλό του για την εθνική ασφάλεια Μάικλ Φλιν σχολίασε το Σάββατο ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, λέγοντας ότι οι ενέργειες του ως μέλους της ομάδας του για τη μετάβαση στην εξουσία ήταν «νόμιμες».

Ο αντιστράτηγος εν αποστρατεία συμφώνησε να συνεργαστεί στην έρευνα του ανεξάρτητου ειδικού ανακριτή Ρόμπερτ Μιούλερ για την εμπλοκή της Ρωσίας στην προεδρική προεκλογική εκστρατεία.

Ο αμερικανός πρόεδρος δήλωσε στο Twitter ότι ο τέως σύμβουλός του απολύθηκε «γιατί έλεγε ψέματα στον αντιπρόεδρο και το FBI». Πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει «τίποτα να κρύψει» όσον αφορά τις κατηγορίες για συνεργασία με τη Μόσχα.

«Έπρεπε να απολύσω τον στρατηγό Φλιν γιατί είπε ψέματα στον Αντιπρόεδρο και το FBI. Oμολόγησε ενοχή σε αυτά τα ψέματα. Είναι κρίμα γιατί οι πράξεις του κατά την περίοδο μετάβασης ήταν νόμιμες. Δεν υπήρχε κάτι να κρύψω!» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Φλιν παραδέχθηκε πως έδωσε ψευδή κατάθεση στην ομοσπονδιακή αστυνομία, σχετικά με τις επαφές που είχε με τον πρέσβη της Ρωσίας στην Ουάσιγκτον Σεργκέι Κισλάκ.

Στο κατηγορητήριο κατά του άλλοτε στενού συνεργάτη του Τραμπ αναφέρεται ότι είχε εντολή να έρθει σε επαφή με ρώσους αξιωματούχους από ένα «πολύ υψηλόβαθμο μέλος» της ομάδας του Ντόναλντ Τραμπ.

Αρκετά αμερικανικά ΜΜΕ σημειώνουν ότι ο «πολύ υψηλόβαθμος αξιωματούχος» δεν είναι άλλος από τον Τζάρεντ Κούσνερ, σύμβουλο και γαμπρό του Τραμπ.
Πηγή: skai.gr