Το αντίδοτο του δηλητηρίου με το οποίο δολοφονήθηκε είχε πάνω του ο Κιμ

Φιαλίδια με το αντίδοτο του νευροπαραλυτικού παράγοντα VX με τον οποίο δολοφονήθηκε ο ετεροθαλής αδελφός του βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν, βρέθηκαν σύμφωνα με δημοσιεύματα, στο σακίδιο που είχε μαζί του στο αεροδρόμιο ο Κιμ Γιονγκ Ναμ, την ώρα που δολοφονήθηκε.

Τα 12 φιαλίδια που βρέθηκαν πάνω του περιείχαν ατροπίνη, μια ουσία που χρησιμοποιείται ως αντίδοτο νευροπαραλυτικών παραγόντων, περιλαμβανομένου του VX, σημειώνουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα τοξικολογική έκθεση. Τα αντίδοτα παραδόθηκαν για τοξικολογική εξέταση από την αστυνομία σε μια γιατρό η οποία και δημοσιοποίησε τα αποτελέσματα.

Ο Κιμ δηλητηριάστηκε με τον νευροπαραλυτικό παράγοντα VX στο διεθνές αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ τον Φεβρουάριο. Κάμερες ασφαλείας κατέγραψαν τις κινήσεις δύο γυναικών, από την Ινδονησία και το Βιετνάμ, που θεωρούνται υπεύθυνες για τη δολοφονία του.

Οι ίδιες ισχυρίζονται ότι είναι αθώες και ότι νόμιζαν πως συμμετείχαν σε γυρίσματα τηλεοπτικής φάρσας. Σε περίπτωση που καταδικαστούν αντιμετωπίζουν την ποινή του θανάτου με αποκεφαλισμό. 

Η Πιονγκγιάνγκ αρνείται κάθε ανάμειξη στη δολοφονία, αλλά στο δικαστήριο οι εισαγγελείς υποστήριξαν ότι στο έγκλημα εμπλέκονται τέσσερις Βορειοκορεάτες.
Πηγή: skai.gr