Η Γερμανία ανακάλεσε διπλωμάτη της από τη Βόρεια Κορέα

Την ανάκληση ενός εκ των διπλωματών της που υπηρετούν στη Βόρεια Κορέα, όχι όμως τον πρεσβευτή, αποφάσισε η Γερμανία, ως απάντηση στη νεότερη δοκιμή διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου από την Πιονγκγιάνγκ, όπως μεταδίδει το γερμανικό πρακτορείο dpa.

Η απόφαση του Βερολίνου
ήλθε λίγες ώρες αφότου η πρεσβευτής των Ηνωμένων Πολιτειών στα Ηνωμένα Έθνη, Νίκι Χέιλι, κάλεσε όλες της χώρες να διακόψουν διπλωματικές σχέσεις με τον Βορρά, και ζήτησε συγκεκριμένα από την Κίνα να διακόψει τις εξαγωγές πετρελαίου προς τη χώρα.

Οι δηλώσεις Χέιλι έγιναν κατά τη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που συγκλήθηκε λόγω της βορειοκορεατικής δοκιμής, συνεδρίαση που δεν κατέληξε ωστόσο σε απτές αποφάσεις για νέες κυρώσεις ή άλλες δράσεις.

Η Πιονγκγιάνγκ υποστηρίζει ότι ο πύραυλος που δοκίμασε την Τρίτη μπορεί να πλήξει οποιοδήποτε σημείο στις ηπειρωτικές Ηνωμένες Πολιτείες.

Ωστόσο η απομονωμένη χώρα δεν έχει ακόμα αποδείξει ότι έχει τελειοποιήσει την τεχνολογία που απαιτείται για επάνοδο διηπειρωτικού πυραύλου στην ατμόσφαιρα, ειδικά εάν το βλήμα μεταφέρει βαριά πυρηνική κεφαλή.

Ο Βορράς ισχυρίζεται ότι τα πυρηνικά και πυραυλικά του προγράμματα, που συνεχίζονται κατά παράβαση ψηφισμάτων του ΟΗΕ, έχουν καθαρά αμυντικό σκοπό και δεν απειλούν την παγκόσμια ή την περιφερειακή ειρήνη.
Πηγή: skai.gr