Ινδονησία: Πάνω από 440 πτήσεις ακυρώθηκαν λόγω του μαινόμενου ηφαιστείου

Να παραμείνουν μακριά από ποτάμια που βρίσκονται στην πλαγιά του ηφαιστείου στο όρος Αγκούνγκ στο Μπαλί, καθώς μπορεί να κινδυνέψουν, προειδοποιεί σήμερα τους κατοίκους η εθνική υπηρεσία καταστροφών της Ινδονησίας.

«Καθώς μπαίνουμε σε εποχή βροχών, να προσέχετε για πλημμύρες που μπορεί να προκληθούν λόγω της ροής της λάβας. Να αποφεύγετε τις δραστηριότητες σε περιοχές κοντά στα ποτάμια», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας Σουτόπο Πούρβο Νουγκρόχο.

Το βασικό αεροδρόμιο του νησιού έχει ήδη κλείσει και η υπηρεσία μετανάστευσης υποσχέθηκε ότι θα δώσει στους ξένους τουρίστες επιπλέον άδειες παραμονής για μία εβδομάδα, σύμφωνα με τον Άριε Ασανουροχίμ, εκπρόσωπο του διεθνούς αεροδρομίου Νγκούραχ Ράι στο Μπαλί.

Περίπου 89.000 επιβάτες παραμένουν αποκλεισμένοι στο Μπαλί, λόγω της αναστολής λειτουργίας του αερολιμένα, ενώ 445 πτήσεις έχουν ακυρωθεί καθώς η ηφαιστειακή τέφρα έχει καλύψει τον αεροδιάδρομο πάνω από το νησί, σύμφωνα με την επικεφαλής αερομεταφορών στο υπουργείο Μεταφορών, Μαρία Κρίστι Ένταχ Μούρνι.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της εθνικής στατιστικής υπηρεσίας, κάθε μήνα περίπου 200.000 ξένοι παραθεριστές επισκέπτονται το Μπαλί.

Εν τω μεταξύ, νωρίτερα, οι περίπου 100.000 κάτοικοι που ζουν σε απόσταση 8-10 χιλιομέτρων από την περιοχή του ηφαιστείου στο όρος Αγκούνγκ, κλήθηκαν να εκκενώσουν τα σπίτια τους λόγω του υψηλού κινδύνου έκρηξης.

Πηγή: skai.gr -AMΠΕ