Μπαλί: 40.000 εγκατέλειψαν τα σπίτια τους λόγω του μαινόμενου ηφαιστείου

Τουλάχιστον 40.000 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από την περιοχή γύρω από το ηφαίστειο του όρους Αγκούνγκ, στο Μπαλί, σύμφωνα με την υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών της Ινδονησίας η οποία τόνισε πως τουλάχιστον 60.000 άνθρωποι ακόμα πρέπει να μετακινηθούν, καθώς εκδόθηκε προειδοποίηση περί επικείμενης ηφαιστειακής έκρηξης και οι αρχές ανέβασαν στο μέγιστο το επίπεδο συναγερμού.

«Ζητάμε από τον κόσμο που βρίσκεται στην περιοχή του κινδύνου να απομακρυνθεί αμέσως, υπάρχει η πιθανότητα μιας πολύ πιο ισχυρής ηφαιστειακής έκρηξης», τόνισε ο Σουτόπο, εκπρόσωπος της υπηρεσίας διαχείρισης καταστροφών.

Προς το παρόν έχουν απομακρυνθεί περίπου οι 40.000 από τους 100.000 κατοίκους που ζουν στην περιοχή 8-10 χλμ. γύρω από το ηφαίστειο, η οποία θεωρείται υψηλού κινδύνου.

«Δεν έχουν απομακρυνθεί όλοι οι κάτοικοι ακόμη. Υπάρχουν κάποιοι που εκτρέφουν ζώα και δεν τα έχουν μεταφέρει ακόμη. Υπάρχουν και κάποιοι που θεωρούν πως είναι ασφαλείς», πρόσθεσε ο ίδιος συμπληρώνοντας πως στελέχη των υπηρεσιών ασφαλείας προσπαθούν να πείσουν τον κόσμο να φύγει, αλλά δεν μπορούν να τον εξαναγκάσουν.
Πηγή: skai.gr