Λαβρόφ: Οι ΗΠΑ προβοκάρουν τη Βόρεια Κορέα

Η Ουάσιγκτον προβοκάρει την Πιονγκιάνγκ, παρότι η Βόρεια Κορέα τους τελευταίους δύο μήνες δεν πραγματοποίησε ούτε πυραυλικές, ούτε πυρηνικές δοκιμές, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, μετά το πέρας των συνομιλιών που είχε με τον ιάπωνα ομόλογο του Τάρο Κόνο.

«Προκαλεί μεγάλη ανησυχία. Τους τελευταίους δύο μήνες, η Βόρεια Κορέα δεν πραγματοποίησε ούτε δοκιμές, ούτε εκτόξευσε πυραύλους. Η Ουάσιγκτον λες και δεν χαίρεται για αυτό και προσπαθεί να κάνει κάτι που θα ενοχλούσε και θα προβόκαρε την Πιονγκιάνγκ», δήλωσε ο κ. Λαβρόφ.

Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας επισήμανε ότι «στα μέσα Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν χωρίς προειδοποίηση μη προγραμματισμένα στρατιωτικά γυμνάσια» των ΗΠΑ από κοινού με τη Νότια Κορέα.

Προσέθεσε ότι τις τελευταίες ημέρες οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν νέο κατάλογο με κυρώσεις κατά της Βόρειας Κορέας: «Λες και περιμένουν να αποτύχουν για μια ακόμη φορά, οπότε θα μπορέσουν να ασχοληθούν με στρατιωτικές επιλογές», είπε αιχμηρά.

Ο κ. Λαβρόφ προσέθεσε ότι οποιαδήποτε στρατιωτική σύγκρουση με την Βόρειο Κορέα θα έχει καταστροφικές συνέπειες και όπως επισημαίνουν οι ειδικοί οι ανθρώπινες απώλειες μπορούν να φθάσουν το ένα εκατομμύριο νεκρούς μόνο την πρώτη μέρα.
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ/Tass/Reuters/Γαλλικό Πρακτορείο